WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Friday, December 31, 2010

tutup tirai 2010 .

harini last day untuk tahun 2010. & this is also my last entry utk tahun ini. ini juga adalah post yg ke-200. hee. dah lame sbnrnye berblogging tp satu hape pon tataw pasal blog. & aktif pon awal tahun ni. org lain sume da dpt berjuta-juta dari Nuffnang, aku satu hape pon tataw coz baru taw pasal die minggu lepas kot. hee. itu pon ta paham lagi. memalukan betol. =="

terasa macam nak cerita macammacam sepanjang 2010 ni pulak. ok, takde la menarik sgt kot bg korg.  hikkss. bace je ok? kalo ta bace, aku tacing 2 saat ngan korg. sob sobb.

January :
ta igt lah kat mane sambut new year. rasenye, menyabarkan diri kat rumah sambil dgr bunyi mercun yg bertalu-talu kat Bukit Kapar neh. tensionn je ta dpt tidur. adik aku lahir 01.01.2001. best kan tarikh lahir die? wee. usually, kami sambut new year kat Port Dickson, tp tahun ni ta pegi. nape ntahh. ta hengatt. oh yea, aku start keje kat Ekonsep bulan January neh. almaklumlah, budak baru abes spm excited dpt keje :D



February :
yeahh. keje kat Econsave. datang pagi, balik malam. setiap hari kene marah. penat woo. ade skali tuh, aku kene marah kaw2 oleh manager coz bg nombo tepon die kat customer. & customer tuh call die tiap malam sampai pagi. manager aku tuh da la Indians. dah kawen pulak tuu. pastu die mara2, aku dok tahan gelak je. wakeskess. yea laa, mane la tak sakit hati kalo kacau org time malam2. nak ehem ehem pon susa. wakaka. da la marah smpi nk bergegar Ekonsep tuhh. tak elok betol marah pekerja dpn pekerja lain. sibaik xde customer. & sibaik sume pekerja kat situ mmg da slalu kene marah. haha. enjoy je lah kene mara. sibaik tak tempias :P



March
ohh. dapat result SPM. teruk. 3A je. benci ngan result tuhh. huwaa. tu laa, mls keje lagi. then, aku stop kerja kat Ekonsep. & ikut kawan baik aku kat ekonsep tuh keje kat PCOM. kawan baik aku tuh, lelaki. & kami declare couple even family aku ta suke die. aku tetap backup die. demm! bile parent aku dpt tawu aku keje kat PCOM ngan die, papa suro aku berenti & dok umah je. fine. =="



April :
erm, my birthday was on 10 April. kami celebrate birthday aku kat Pizza Hut Kapar. itu pon, mama ta ikut. seriously, ta best lgsg ! takde cake. takde snap gamba. tak best lah yg pasti. dah lah family aku tenga marah coz aku kwn ngan boypren aku time tuhh. huhu. aku pon degil ann. tanak dgr ckp family. aku slalu kuar dgn die senyap2.  die org ke-4 yg wish aku tp org first call & sing for me. bahagia la konon time uh. =="

pinjam gambar time buffday akak, dayot. :(

May :
start sibuk nak cari U atau kolej mane lepas papa bising. lagipon, bosan dok umah coz slalu kene marah. so, start tengok & bukak surat2 yg kolej ape2 ntah tu. dah bersarang & berhabuk, baru nak bukak surat2 tuh sumee. tgk je laa. tggu IPTA, ta dpt2. tu laa, mls blaja lagi. huu. then, nmpk SEGi tour. g sane & terus daftar sbb ade gamba kolam renang kat SEGi. best woo gamba kolam renang tuhh :D


June :
start study dekat SEGi. stay kat Cova Villa. sgt best sbb ade aircond. kat apartment kami pon ade gym & swimming pool. sgt mewah. sgt sukaaa. aku dpt roomate dari Perak, Siti. & jiran sblh bilik kami, Alina & Nina. satu rumah 8 org. lg 4 org, kami ta rapat sgt. kami rapat ber-4 jepp. start study subject Math, English & Biology. sgt sukaa subject English coz Mr.Krishna suka puji aku & ckp my english is fluent. walopon aku rase sgt teruk. =="



July :
habis sebulan foundation the 3 subjects. then, exam pulakk. exam english. sehari selepas exam, kami ade party dgn Mr.Krishna. group aku sgt besar. terbahagi kpd 3 group utk kelas english. then, Mr.Krishna buat party utk group aku je. & aku diamanahkan utk jadi wakil group & bg ucapan in English kat depan. adehh. sibaik da bease ckp kat public. itu pon, lupe skrip! last2, aku slumber je ckp tapaya igt skrip. huhu. agak segan la sbrnye coz byk ckp pulak time uh =="  party uh mmg best lg2 time bebudak laki g solat jumaat. enjoy je menari melalak. wee :D  then, kami sambung foundation Malaysian Studies & Islamic studies. ini adalah subject penting. mesti dpt result bagus. ade exam & assignmt yg kami kene buat. kene buat betul2. aku suka asgnmt presetation. stakat neh, sume presentation yg aku buat dpt pujian. alhamdulilah. tp, aku ta suke asgnmt bertulis. ta best betol. da la tak bole mskkn gamba aku. ta menarexx. :P  


August :
aha. kami ade pergi bercuti ke Port Dickson time nehh. ramai jugak yg pegi. as usual, lpas balik mestilah aku kene sunburn kan? ohh men ! benci betol tgk muka sendiri time neh. da comel hodohss, bertambah burukk mukaa. menciikk! kalo kene sunburn, aku akn mengelakkan diri dri snap pic. ok tipu. walo buruk mcmne skalipun, aku tetap suka snap pic. muka aku kan? chill saje lah :D  & ini tahun ni adalah tahun pertama aku sambut Ramadhan without family. usually, papa & mama yg kejut sahur. then, buka puasa sama2. huhu. tp, kali ni ngan housemate.. ok la. penah skali tuh, kami g bazar Ramadhan. lupa nak bawak kunci. then, terkurung kat luar rumah. hampehh =="  & time Merdeka sgt best. disebabkn hostel kami tgkt 20, kami dpt tgk byk bunga api. malam tu pulak, aku didandan oleh Siti & sambut new year terpekik terlolong dri rumah tu. at least, kami ta de buat bnda ta senonoh kan. dok umah je. sopannya saya :D


September :
ahah. awal bulan, ade exam utk 2 subject yg aku amek. wee. seriously, aku ta study pon. ade la sikit2. tp lg byk tgk tv. wee. kwn2 aku sume gigih membaca. bangun 2-3 pagi. mereka mmg rajen! bangga wehh ade housemates cm diorg. haha. diorg je ta bangga ade aku. :P  ohh! ade kes Hari Raya time neh. yg paling aku xleh lupe pasal raya ialah kene BANNED dgn Facebook sbb send byk sgt bnde dkat wall org. aku igt nak hantar "Selamat Hari Raya" kat sume org, tp FB kedekutt. die ta bg & banned aku utk 4 hari rasenye. rase nak menangis2 woo. every year, aku akan buat open house. haa, bukak sume dinding & bumbung rumah. wakaka. boypren aku tuhh pon dtg & family aku ta layan pon die. aku je layan die. sob sobb =="


October :
yg paling best on this month ialah dapat Laptop Compaq yg aku beri nama PAVE. best woo. excited gegilaa. mama ckp, laptop utk study je, ta bole chatting2. ade aku dgr? tak. teruk. ==" then, aku beli kawan2 PAVE time ni. oh yea, aku ade pegi tmpt boypren aku blaja time bulan ni coz die kate die kene tumbuk. aku pon g la sane nk tgk lebam kat mata die. wakeskess. gelak gulingguling aku tgk lebam die. xde la teruk sgt pon. haha. kesian die. oh, aku & die guna 'kau aku' je & kami xde jiwang karatss sbb jiwa kami rawxx! ape kess la jiwang2. rase nak terjun lombong je jd jiwang. kami ni sbnrnye cam kwn je. cume rapat. ulala~ oh yeahh. aku jugak da masuk subject baru. Health Science 1 , Nursing Science 2,  Behabioural Science 1 & 2. Lecturer in charge kami sgt baik & aku dipilih menjadi PA group. kire macam penolong ketua darjah la. wahaha~



November :
Start bulan ni, kami dah masuk clinical posting. ade yg dapat kat hospital, ade jugak yg kene stay kat kolej. ikut list name. 15 org yg pertama. kompem2 la aku ta dpt kan. sob sob. bosan betul sebulan dok teperap kat ward SEGi tuhh. annoying! sejak aku da masuk subject nursing, fikiran aku asek terganggu jepp. asek tepike pasal family aku yg pulaukan aku & jugak boypren aku tuhh kan. aku ta bole concentrate on study.siyesly, akal logik aku mula berfungsi & sedar sume salah aku kat family aku. damn! sbb sorg laki, aku bole gaduh dgn family. this is the worst & big mistakes ever. aku da sakitkan hati pa & ma. aku xleh nak study. xleh nak fokus. & aku ceraikan boypren aku dgn talak 3. ohh, hidup die sgt kucar-kacir. byk kali die merayu kat aku tp aku ignore. sbb aku bkn buat keputusan terburu2. tp, sjak aku masuk SEGi, aku slalu pike. mane la ilmu uh nak masuk kalo derhaka kat parent. korg jgn buat mistakes mcm aku. bia mcmne pon cinta korg kat lelaki, family tetap nombor 1. believe me. jgn menyesal di kemudian hari =="


December :
ohh. akhir bulan sudaaa. hee. aku byk hangout. blaja men bowling & pool. walopon smpi skrg ta hebat2, tp aku tetap try & try. excited pulakk. best woo. addicted pulak :D  & hari tu ade final exam b4 cuti sem. siyesly susahh. korgg, doakan aku dpt result ok yeahh? seram woo. harap2 ta fail lahh. mmg susah sbnrnye. risauu. tu laa, study last minit lagikk. kan da gelabah. huhu. anyway, cuti sem mmg bosan mcm ni ke? erghh! sibaik lg 2 hari je nak balik hostel. ta saba wooo. da la ade exam OSCE pulak awal tahun depan. *mcm lama lagi je. :P  oh yea, cerita tntg aku & ex-bf ade kat sini tapi ta full version. aku pon malas nak igt.. yg pasti, aku tak menyesal buat keputusan neh & aku rasa makin bahagia pulak hidup single neh. wee~ :D



ahaa. itu je la cerita yg aku mampu sampaikan kat sini. cite byk2 kang, sampai taon depan pon ta habis lagik. wahaha.  malam ni maybe aku akan sambut New Year dekat i-city Shah Alam. korg sambut kat mane? weee ~ :D



A F I Q A H Z A I R I Z A L

13 pencinta coklat:

Ainnsya potpet said... [Reply]

New year,new wish,new boyfee ;)

SELAMAT TAHUN BARU ! MAY YOUR DAY WENT WELL AS U WISH ! 11hours left =,=

-[miracle]- said... [Reply]

@Ainnsya potpet

Happy New Year babe !
new boyfiee? haha. tak kot :P

hee.
u too babe ! :)

afuan shah said... [Reply]

heheheh...cayalah...org guna blog buat diary tiap hari..ni awak masukkan diary bulanan dlm 1 n3..pergh!!terbaek
pasal membe rapat awak 2....saba2 la ek...mesti ada sebab kan knpa parent x kasi..huhu

-[miracle]- said... [Reply]

@afuan shah
haha, hebat kan? wakaka. :DD
erm, yeap. ape pon, sy da ta kesah.
coz 4 me, family first ! :D

Ain Zulaikha said... [Reply]

wow, bestnya eika, banyak sangat aktiviti.. ain ni tak bnyak pun.. huhu sikit je.. T_T sedih ni..

selamat tahun baru ok :)

ubi said... [Reply]

selamat tahun baru..hehe
*saya add awk dlm fb...slmat beknalan..ngee

-[miracle]- said... [Reply]

@Ain Zulaikha
hehe. mane de byk sgt pon. kalo ta masuk kolej, tade ape pon yg best. :P
ye la tu sikit. ahaha :D

selamat tahun baru jugak ! :D

-[miracle]- said... [Reply]

@ubi
selamat tahun baru.
oh ok. i'll approve.
thanx. selamat berkenalan :D

Syafiq Rosli said... [Reply]

huhu..pack eh jadual untuk tahun ni

-[miracle]- said... [Reply]

@Syafiq Rosli
haha. xde lah pack sgt. weee :D

saye ar nie... said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
+h!d[@]yah+ said... [Reply]

ak lg x tau ape lgsg psl nuffnang tu..hahahah byk kali belek tp x phm2 gak.

-[miracle]- said... [Reply]

@ h!d[@]yah
haha. same lah kite. :P
dayah, kantoii la kau cume baca atas je. hampeh kau :P