WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Wednesday, December 29, 2010

durian sedap ke ?

bangun pagi tadi, igtkan nak buat roti telur untk brekpes. keluar je bilik, bau cam sumting. bau tu buat aku nak mengeluarkan segala isi yg ade kat perut & small intestine aku. demm! bau ni macam kenal. dgn perlahan & sopan macam gadis melayu kedua terakhir, aku bergerak menuju ke dapur. ye laa. mane tawu itu bau hantu ke, bau janin ke... & ape yg aku nmpk ialahh.....

jeng jeng jengg.  *suspen tak? :P

hantu jugak ! hantu durian. haha. papa nga makan durian. *kurang haja punye anak ckp bapak sndri hantu. ampun berjuta ampun papa. eika syg papa. muah muah ! haha. oh men. papa & mama tengah menikmati durian dgn santainye macam tenga berkelah kat Hawaii cume baju mereka sopan & menutup aurat. wakeskess. ade ke org bercuti kat Hawaii pakai jubah? wahaha.

ta smpai 2 saat aku berada di dapur, terus aku lari g depan. papa perasan & ckp, "eh, eika nak g mane tu? meh laa. ade durian lagi nehh. papa simpankan khas utk eika.". aku jerit, "TAKNAKK !! eika nak muntahh!" pastu, mama gelakgelak. ta sopann! huhh. sejak mama berada dalam perut nenek lagi, aku mmg ta suke durian! ta sukaaa ! aku sorg je dlm family neh yg ta suke durian. yg lain, sume hantu durian. & aku paling benci bile musim durian tiba. mesti papa beli berbakul-bakul durian. lpas tu, letak dlm rumah. lpas tu diorg makan. demmm!! bayangkan la bau durian tuh menusuk2 lubang hidung aku neh ha. huhh! ape yg aku mampu lakukan ialah duduk dlm bilik & spray perfume setiap 2 saat kat bilik sbb satu rumah bau durian! huhh. nak pitam. =="


tadi pon, bau die bukan maen kuat lagik. aku da start mual dahh. then, aku g amek BF & makan BF. huhh. BF je la penyelamat kesayangan aku. BF adlh coklat kechentaan kuh. aww. ailebiyu BF. :D  sepatutnye, aku nak mogok..tanak kemas rumah. tp, kene jugak. haihh. baru nak beristirehat. sbb mama kuar, so xkn nk biar rumah macam tongkang pecah neh? jadi, lepas aku spray minyak wangi kakak aku sampai habis satu botol & dijamin tiada bau durian, baru aku kemas rumah. haha. aku rase, kalo akak aku blk keje ptg ni, mst die kejar aku gune jentera berat coz habiskan perfume die. =="

aku slalu kene buli pasal makan durian. abg penah paksa aku mkn durian & akhirnya aku demam seminggu! teruk kan? tatao la nape aku xleh makan durian. mintak mahap kepada hantu-hantu durian sekalian. wee. btw, 4 those yg suka durian, kenapa korg suka durian? ade ape ngan durian? habaq meh kat cek! :DD

- afiqah zairizal -

A F I Q A H Z A I R I Z A L

16 pencinta coklat:

nurulnazihah said... [Reply]

saya sangat suka makan durian! heee, kalau ade durian depan mata, saya akan makan banyak2! ;)

zaira said... [Reply]

OMYGOD! durian is the best ever!!!!!

sedap manis lemak berkrim!

try rasa sket. sure lepas tu sebakul durian dihabiskan.

tqaAwesome said... [Reply]

ya Allah rugi nye kamu tak suka durian. durian buah paling masyuuuk tau takk. hehe ^_^

-[miracle]- said... [Reply]

nurulnazihah,
huu? sedap ke durian? kenapa makan byk2? huwaa~

-[miracle]- said... [Reply]

zaira,
huhh? adehh. lenkali awak dtg rumah sy lah kalo musim durian. cpat sket abes durian neh. xde la alme sgt sy terseksa =="

-[miracle]- said... [Reply]

tqAwsome,
hu? rugi ke? huhu. masyukk?
ye ke? buah mata kucing lg sedap ! :D

+h!d[@]yah+ said... [Reply]

haha
durian kadang sedap kadang x...

-[miracle]- said... [Reply]

tp aku rase..slalu je tak. :P

AIMAN said... [Reply]

durian la perghhhhh

ahmad endo said... [Reply]

lemak berkrim d sukai ramai...hehehe

-[miracle]- said... [Reply]

AIMAN,
haha. perghh eh? ye la tuhh. :P

-[miracle]- said... [Reply]

ahmad endo,
aha. disukai ramai tp bukan semuaa :P

Ain Zulaikha said... [Reply]

hehehe kalau sy tak suka dengan durian, tp suka dengan tempoyak.. macam ne tu? hehhee

budiawanhutasoit said... [Reply]

saya suka durian/duren. tapi tidak terlalu banyak, karena kandungan kolesterol di durian cukup tinggi..

-[miracle]- said... [Reply]

Ain Zulaikha,
haha. kirenye, bole jugak makan makanan yg berkaitan ngan durian. wee :D

-[miracle]- said... [Reply]

budiawanhutasoit,
kolestrol? hee. yeahh. :)