WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Wednesday, June 29, 2011

kutuk atau cabar ?

Assalamualaikum ! Hello readers ! :)

bosan, menyampah, sakit hati , semua perasaan NEGATIVE timbul dalam diri ni bila Clinical Instructor kami kat Arunamari start saying that we are the WORSE group that she had ever had . watafa? i was wondering apa hebatnya group kami yang sebelum ni? kenapa dia mesti cakap camtu kat group kami? kepala hotak aku pening pikir pasal benda nehh . aku sangat sangat marah & sakit hati sangat bila dia cakap camtu . dah mula benci sebab dia asek marah je isnin & selasa . then, dia suruh kami buat journal dan luahkan semua perasaan kat situ .

Aku tulis semua benda yang aku ta puas hati especially pasal dia cakap group kami teruk. lepas hantar journal, aku start MUHASABAH DIRI . mesti ada sebab kenapa CI cakap camtu . kat mana silap aku . & siapa aku nak benci dia ? aku cuma manusia biasa yang sering melakukan kesilapan. mungkin ada a few things yang aku dan kawan kawan aku buat, yang tak kene pada mata CI kami . fine. :(



tadi, kami buat discussion. CI pulangkan buku journal kami . Dia kept saying pasal aku cakap kami worse group tuhh. then, dekat dalam buku aku, dia ada tulis " I'm challenging your group. So, think positive ". tatahu kenapa, semangat sangat berkobar kobar bila baca ayat tu . rasa nak tunjuk kat dia yang kami hebat ! ta puas hati bila kene perkataan PALING TERUK . damnn ! rasa macam nak bunuh lipas tiga ekor . hurghh ! tension tensionn .

kalao group aku buat salah, CI akan cakap " macamana laa saya ta cakap kamu teruk pikahh? tengok kawan kamu ni. buat salah lagi ". aku cuma mampu buat muka takde perasaan. haihh! dia juga ada cakap, bukan semua teruk, tapi sebab ada yang teruk kat dalam group uh, die consider as kami semua teruk. takkan dia nak tunjuk sorang sorang pulak kan. kang kecik hati pulak. ni la yang dinamakan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga .

Khamis & jumaat , tinggal 2 hari je lagi berada di Arunamari . excited nak menghabiskan masa masa terakhir kami di sana. penat dah kene maki hamun . tapi, thanx to our CI jugak. sebab kalao dia takde mulut longkang , aku takkan buka mata & berubah .
Saya pantang dicabar , jadi saya akan sahut cabaran awak Puan Rozilla !!



A F I Q A H Z A I R I Z A L

6 pencinta coklat:

Chegu Zubir said... [Reply]

think positif k..jangan jadikan apa yang dikatakan melemahkan semangat..tunjukkan anda bukan seperti itu

jom sertai
Segmen : "Saya Blogger TEGAR"

-[miracle]- said... [Reply]

@Chegu Zubir
ayayy ! i'm trying ! thanx :)

miaa spungen said... [Reply]

think positve sweet.. keep it up

Nasriq said... [Reply]

kadang2 memang kena cabar pun untuk keluar dari zon selesa...

h!d[@]yah said... [Reply]

yeah!!!
ak sokong ko...buktikn same itu Puan!!!~

Ain Zulaikha said... [Reply]

ignore negative thinking nanti kite tak de semangat..
chill chill je k :)