WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Sunday, March 20, 2011

ayam masak merah .

Assalamualaikum ! Hello readers ! :)

ayam masak merah is my favourite yawh ! sape tak suka ayam masak merah, tak boleh geng ngan aku. haha. joke. seriously, aku teringin sangat makan ayam masak merah. dah lama seyh tak makan. asek makan ayam goreng cili je. ta best! nak ayam masak merah jugakk !!

tadi, time chat ngan Ayu kat FB tadi, die ckp die mao g kenduri. kalo kenduri, automatically akan teringat ayam masak merah. kalo kenduri kahwin takde ayam masak merah, aku memang takkan makan sebab aku g kenduri sebab nak ayam masak merah! hoyeah ! :D

disebabkan mengidam & Ayu plak saja bikin aku jelous, aku terus ta puas hati. teringin tahap takleh di'postpone' lagik. so, aku terus kuar bilik & g depan.. then :

eika : pa, ada stok ayam tak?
papa : ada. kenapa? eika nak masak ayam goreng ke?
eika : bukann. eika teringin makan ayam masak merah.
papa : ohh boleh boleh. mintak tolong ngan mama masak.
eika : maa, tolong masak.. boleh la eh ma? *senyum ikhlas sambil kelip kelip mata.
mama : ye la. pegi ambik bahan bahan ..
eika : ayayy captain ! :D

weeehuu~ mama masakkan ayam masak merah. aku tolong mama masak. well, rasenye senang je nak buat ayam masak merah ni. cuma, risiko tinggi. sebab minyak terpercik percik. aku sebok marah minyak tuhh. abes kene tangan. mama tengok aku & berkata:

mama : bila lah anak mama ni nak besar. ngan minyak pon takut. camne nak kawin ni?

huu, eika dah nak membesar la ni ma. relax lu.. slow slow. kawin tu, belakang citer. kalo nak kawin ngan eika kene la terima eika seadanya. pemalas, ta pandai masak. ngeh2. kalo tade sape mao pon tape, eika boleh jaga pa & ma. lalalala ~

dah siap, aku terus ambik pinggan & ratah ayam! perghh! nikmat ! sedap gilaa. yummmyy ! thanx mama & papa. i love you both ! <3

gambar fresh dari kuali . gambar tak berkualiti sebab phone MAHAL. yang penting, rasa ayam sangat sedap! sebab aku yang masak! walaweyhh! :D



A F I Q A H Z A I R I Z A L

4 pencinta coklat:

Nasriq said... [Reply]

huhu...membesar dengan sihat dan kuat...

tapi nampak lain macam jea ayam masak merah ni... tak nampak pun kemerahannya...

-[miracle]- said... [Reply]

@Nasriq
haha. ow yeahh! ta nampak? kan da btaw, phone mahal. jadi, gambar ta berkualiti. :P
sbnrnye, merah la. kalo nk confirmation, meh tgk depan depan . haha :D

Fazrel Jenal said... [Reply]

patut la tembam sangat hahaha :D

-[miracle]- said... [Reply]

@Fazrel Jenal
sape tembam? maaf, salah org . :P