WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Wednesday, February 2, 2011

kenangan dengan rokok

Assalamualaikum ! Hello readers ! :D



sebenarnya, aku nak cakap akibat buruk pasal rokok, tapi aku rasa semua perokok dah tak makan saman. orang cakap ape pon, diorang takkan peduli. sama lah macam abang aku. bila aku cakap pasal keburukan & bahaya merokok, ade je jawapan die nak jawab. nasib baik papa tak merokok. abang pon tak merokok depan aku. sebab mereka semua tahu yang asap rokok boleh buat aku demam ! macam sekarang neh aku demam sebab ade manusia gila merokok dekat dengan aku isnin lepas ! tapi, aku akan psycho diri, so tak teruk sgt demam. :)

okay, lets start kenangan dengan rokok. aku ada banyak kenangan dengan rokok. mari ingat balik masa aku kat kampung. umur aku 4 tahun time tuh. aku tengok abang abang sedara aku semua hisap kertas which is rokok & keluar asap. aku sangat curious ! so, aku pegi kat bilik paling hujung siap bawak sebatang rokok & lighter. kebetulan, kubur atuk aku ada kat belakang bilik paling hujung tu. disebabkan nak tahu apa rasa rokok tu, aku pon buat lah macamana abang abang sedara aku buat.

letak rokok kat mulut, pasang lighter & sedut. fiuhhh, baru sedut sekali, aku dah start terbatuk-batuk. pastu, aku try nak sedut lagi sekali, tiba tiba ada suara bergema kat bilik tu "cucu atuk, jangan hisap rokok tu. bahaya". badan aku terus menggigil & aku terus lari keluar bilik & nangis sepuas hati kat papa. damn! suara atuk! serious tak tipu itu adalah suara atuk ! takut gilaa. sampai sekarang aku tak boleh lupa peristiwa tu. itu peristiwa paling menakutkan antara aku, rokok & suara arwah atuk. :(

sebab itu sampai sekarang, aku tak berani sentuh rokok. & aku akan demam bila terhidu asap rokok. tapi yang peliknya, bila aku hidu asap rokok dalam amount yang banyak, aku akan jadi high ! tak boleh tidur & start acting macam orang gila. dah banyak kali jadi camni. tapi, kalau hidu asap rokok sikit sikit je, aku demam ! tatao apehal jadi camni. bak kata kawan aku, "baik kau hidu je asap rokok banyak banyak, tak demam. ". kuang haja kan? demm ! whatever it is, aku benci smoker. & aku takkan kahwin dengan smoker ! ever ! :)



PLEASE STOP SMOKING !


A F I Q A H Z A I R I Z A L

30 pencinta coklat:

MASZ said... [Reply]

perokok2 nie memang xdgr kata kan.geram!!!!!!!

-[miracle]- said... [Reply]

@MASZ
yeahh! tao takpe.
sgt geram !!

ariph™ said... [Reply]

katakan x mo pada rukuk

mai umah arep ok

-[miracle]- said... [Reply]

@ariph™
x mo ! haha :D

Addam Juhari said... [Reply]

merokok ni sbenarnya baik tuk kesihatan, ramai yg x tau..huhu

-[miracle]- said... [Reply]

@Addam Juhari
baik untuk kesihatan?
okayy, weird ! :P

E-one said... [Reply]

Huh..mmg belia benci rokok ni hehe Chayo!for what u r doin ryte now :)

d_tieah said... [Reply]

Paling tak suka bila kat ofis ni bau rokok masuk gak..
Giler sakit tekak den..
Dorang budak2 lelaki ni suka hisap roko kat bilik belakang ofis then tempat tu mmg dah berbau..
Bila dorang masuk ofis yang ber 'air-cond' ni, memang terpaksalah hidung ni hidu asap depa..
Melekat owh bau asap tu..
Ish, geram!

Latest entry : Fitnah Dalam Rusuhan di Mesir
Latest entry : Misi Menyelamatkan Pelajar Malaysia di Mesir dan Hosni Mubarak Umum Berundur

-[miracle]- said... [Reply]

@E-one
yeahh! sgt benci !
ahaa, thanx :D

-[miracle]- said... [Reply]

@d_tieah
hah! sama lahh. tapi, sibaik bebudak laki kat kolej ta smoking kat kolej. diorg smoke kat hostel masing2 je. fuhh~
perfume free. haha

hairil said... [Reply]

merokok boleh merapatkan silaturahim tau sesama manusia! haha

zOeY zAu YaH said... [Reply]

ngeri ok!!!

-[miracle]- said... [Reply]

@hairil
hah! jawapan normal yg aku selalu dapat daripada perokok ! hampehh !

-[miracle]- said... [Reply]

@zOeY zAu YaH
yeah, ngeri ! =="

hairil said... [Reply]

hehehe.dah benda betul nak buat macam mana! hehehehe

-[miracle]- said... [Reply]

@hairil
ahh! alasan ! mesti kau merokok kan? sepak sepakk !

Mejuez said... [Reply]

Saya tak merokok.. :) dah saya SIHAT! :D

-[miracle]- said... [Reply]

@Mejuez
yeahh! great ! :D
sep sep. haha :D

nelly said... [Reply]

kata kan TIDAK pada perokok .
hahaha

nice info lah !!
=)

cik QasehThya said... [Reply]

abg sedara smpai msuk hospital sbb paru2 lemah..
tapi stil MEROKOK..
kdg2 qaseh bagi byk2 rokok kt dia..
mcm nk sgt cpt "tido lama"
:P

KUREKURE COMEL said... [Reply]

yoooshhh...smpai gtu skali....
mina pun pernah try gtu jgk...
hehehe...mcm hampeh je rse...kehkehkeh...

SyedGraphiX said... [Reply]

ohh..
btulke sore atok??
seramm~

-[miracle]- said... [Reply]

@nelly
TIDAK ! wee~ :D

-[miracle]- said... [Reply]

@cik QasehThya
herk? susah la kalau still ta insaf. =="
ha? wahhaa~
hampeh je :P

-[miracle]- said... [Reply]

@KUREKURE COMEL
yeahh. sgt hampeh!
batuk ta berenti . haihh`

-[miracle]- said... [Reply]

@SyedGraphiX
betol. kompem. wuuu~
scaryyyy ~

miss miera said... [Reply]

2 lah ....
sapelah yg cipta rokok ... huhu

-[miracle]- said... [Reply]

@miss miera
fiuhh~
tao takpe. haihhzz~ =="

budak kampus said... [Reply]

haishh..paling tak tahan isap rokok pastu sembur asap kt muke org..
demnn..then masuk opis bau rokok, bapak r x tahan,duduk sebelah pulak tu, harem jadah. hilang focus nk wat keje..:p

-[miracle]- said... [Reply]

@budak kampus
betol.
teruk ! =="