WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Friday, February 11, 2011

Cousins Part 1 : Sunway Piramid .

Assalamualaikum ! Hello readers ! :)

dah sehari suntuk tak mengadap lappy. rindu pulak. aha. ini entry panjang. sila baca sampai habis. kalao tak, anda kene cirit birit selama 2 hari berturut turut . muahaha ~ *gelak jahat .


ceritera 09.02.2011 :
seperti yang dah di plan, aku , Ayu & Riri akan keluar ke Sunway Piramid. disebabkan cousins aku ada, jadi kami keluar ber-5. ditambah pula dengan Fung selaku cop duit makan kami. haha. die belanja kami makan lah . wee ~ :D

so, kami kuar rumah around 9 am. then, g jemput Ayu kat Klang. pusing pusing cari rumah Ayu. fiuhhh, sampai jugak rumah Ayu. then, patah balik ke Puncak Alam. cari rumah Riri pulak kat Ijok. hah ! malam sebelum pergi, kami punye lah bergadoh sebab tataw jalan. akhirnya, dengan menggunakan signboard & checkpoint yang Riri dah bagi, kami sampai tanpa sesat ! yeehhaaaa~

then, terus gerak ke Sunway Piramid. around 1 pm, baru bebetol sampai Sunway. 4 jam dalam kereta ! paham ke tak paham ?? 4 jam !! kereta manual lah babe. kalo auto, aku chill je bawak. sibaik jalan tak jammed. then, kami lepak lepak jalan jalan lah dekat SP


sampai sampai, kami terus g check tiket wayang while waiting for Fung. bincang punye bincang, tade cite best. so, kami g main bowling ! yeeehaaaa~


settle main bowling, kami g makan pula :)


then, kami jalan jalan. Riri sakit perut. so, die duduk je. Fung pulak malu malu. jadi, aku & Ayu g main permainan kat sebelah ice skating tuh. main hockey ice, main masukkan bola dalam jaring, main tembak tembak. serious best gila ! :D

time kami datang tuh, ade a group of student tengah melukis gambar orang yang tengah main ice skating. cantik !


then, tak jadi main ice skating. kami jalan jalan lagi. beli McFlurry pulak. yummy  ! kami jalan jalan lagi, then tibalah masa untuk pulang. yeayy ! :D


keluar dari Sunway around 5 pm, lupa nak bayar duit parking. bagus ! meronda dalam tu cari duit bayar. dah keluar, Ayu salah bagi direction. terpaksa cari tempat U-turn. then, terlajak simpang. patut masuk Klang, termasuk KL pulak. cari jalan U-turn lagi. sadis betul lahh ! dah la tempat U-turn bukan main jaoh lagi. huahh !! time cari jalan u-turn, aku inform kat papa yang kami sesat coz takut papa risau kami balik lambat. hadooyy !

dah sampai umah Ayu, hantar Riri pulak. time hantar Riri lagi lah dasyat tahap kesesatan kami ! sampai ke Rantau Panjang, tapi kami chill & terus lagi & lagi, tetibedah nak sampai Pelabuhan Klang. wattahell men?? serious aku dah nak nangis time tu. huwaaaa~

then, cari jalan U-turn yang sumpah jaoh gila ! then, jalan tuh pulak sunyi je. highway dude ! lori je banyak, kami je satu satunya kereta. yang lain, semua lori besar. akhirnya, tiba juga tempat yang sepatutnya sejam yang lepas kami lalui. jaoh gila lahh ! demmm !!

then, terus pecut hantar Riri . around 8.15 pm, aku sampai rumah . 3 jam driving ! dah la bawak malam. aku dah la tak penah bawak malam. then, cahaya lampu kereta dari arah berlawanan buat aku silau. nasib baik ade motor kat depan aku. aku just tengok warna merah dari belakang moto tu. jalan, langsung aku tak nampak. :(

sangat membahayakan ! maintain 80km/j. haha. sibaik selamat sampai. & satu family gelakkan aku sebab sesat. jahat !! so, kalau dicampurkan, 7 jam aku driving !! boleh bayangkan bawak kereta manual lengkap dengan traffic jammed??! rasenye, dah boleh sampai Johor kot. grr ! sakit kaki . =="


A F I Q A H Z A I R I Z A L

2 pencinta coklat:

Nasriq said... [Reply]

huh...nasib baik tak kena cirit birit sebab berjaya menghabiskan pembacaan...

-[miracle]- said... [Reply]

@Nasriq
haha. bagus ! tahniah ! :D