WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Sunday, February 13, 2011

cashier kuang haja ?

Assalamualaikum ! Hello readers ! :)

wahhaa, ini entry agak kurang sopan. kalao tamao baca, kene baca jugak. wa pedulik hape. *gelak jahat !

wa ta puas hati betol lah dengan sorang cashier dekat pasaraya ****. tempat lu kecik je. tak besar macam Tesco atau Giant. so, lu tapaya lah nak bajet lu besar. customer pon bape kerat je. cube layan customer lelok. bengap !

ceritanya camni. tadi wa g pasaraya kejap. biasa lah. nak pow papa beli barang2 yang dah habis kat hostel tuh. time nak bayar, terjadilah hal hal seperti berikut :

papa : eh, tadi kat tempat tu harga dia RM 44.90. ni apesal RM 48.90.
cashier 1 : oh, kjap eh pakcik.
cashier 2 : yea ncik? bole tunjukkan tak kat mane tempat tu.

papa pon pegi lah bawak cashier 2 yg merupakan seorang pakcik.  then, mereka kembali semula. buat itu ini. then, panggil sorang lagi cashier. die ade pangkat paling tinggi kot kat situ.

cashier 2 : ****, sini kejap. try tengok ni. kenapa harga lain?
cashier 3 : tunggu lah kejap ! tak nampak ke customer ramai ni. bising je ! *menengking depan customer.

fakof ! wa paling ta puas hati kalao ade minah kuang haja macamtu ! marah pekerja lain depan customer adalah perangai yang tidak beretika ! wa pon penah jadi cashier jugak dulu. lu kecoh customer ramai.. lu punye customer ade sorg je! barang pon seciput ! kecoh lebeyy . pike la ape perasaan cashier 2 bile kene tengking depan customer. malu ann? pakcik tua plak tuh. kesian seyh! 

tapi, wa senyap je ah padahal hati dah membara. wa chill je. sebab ada papa & mama. so, wa jadi sopan 2 saat. then, cashier 3 yang kuang haja yang merupakan seorang perempuan 20-an datang. dia check harga tuh. then die cakap :

cashier 3 : laenkali tengok la tarikh ! ni tahun bile punye !! *tengking cashier 2.

wa ta tahan! wa terus sound , "kalau dah tawu ni zaman tok nenek kau punye, pahal kau tak tukar? update lah ! pelanggan mane tawu. bengap !! "

hah ! wa cakap macamtu depan bapak ngan mak wa. lu nampak tak betapa kuang haja nye wa? papa senyap je. padahal muka dah berkerut tahan marah ni. demmm ! cashier kuang haja uh plak tengok wa dengan muka ta puas hati . lu ingat wa takut? go to hell la weyh !

cashier 1 : erm, pakcik nak ke keropok ni?
eika : takpayahlah pa ! kuang haja minah tu ! tinggal je la. annoying ! *wa terus blah g kat kete.
papa : herm, anak saya cakap takpayah. so, takyah.

dalam kete, wa lepaskan amarah wa ! then papa cakap "kalao orang kuang haja macam tu, kita jangan buat macamtu jugak. ". haha . wa sengih je dengar papa cakap. wa kuang haja kat orang yang kuang haja kat wa je. sikit orang uh kuang haja, sepuluh kali ganda wa balas ! wa memang jahat . :>


pssst, wa tu maksudnya saya. bajet ganas laa an bile guna perkataan 'wa' aka 'gua'. hehe :P




A F I Q A H Z A I R I Z A L

12 pencinta coklat:

Cici said... [Reply]

lenkali,
kalo jd camni lagi.. ko direct je..
mana manager.. sy nk ckp ngan manager!
Mcm ni u layan pelanggan..u better let me talk to ur manager..
last time aku buat camtu.. tak sia2 dia bagi free barang tu.. wkakkaka

-[miracle]- said... [Reply]

@Cici
wakakaka~
superb cool ! dapat free? hehe .
nak cari barang yang mahal mahal lah.
baru la untung :>

Nasriq said... [Reply]

ganas entry kali ni...takut wa baca...

-[miracle]- said... [Reply]

@Nasriq
hah ! wa pon takot bile bace balik. wakakaka :P

Jebat said... [Reply]

sy pun baru je sound polis kerek smalam... polis2 baru ni semua dtg berlagak la xmcm polis dulu, respek abes r...senyum salam sume ade...skrang ni haram nk wat camtu...

wahida said... [Reply]

akak suka ko balas cenggitu...caiyok caiyok!!

-[miracle]- said... [Reply]

@Jebat
herhh, tao takpe.
sume da bajet hebat je skang.
herghh~

-[miracle]- said... [Reply]

@wahida
oyeahh ! mekasihh. haha :D

iedchan said... [Reply]

bravo...cashier tu mmg patut di layan macma tu...hemo..hemo...:)

misSbLurRy said... [Reply]

kalau aku pun panggey manager....
lantak la...bukan salah kita

tp mmg btol..giant xpernah nak update brg2 diorg...so hati2....management diorg teruk sikit...

aku dlu keje under giant...mmg hari2 kene maki....pergg..mcm bagus

-[miracle]- said... [Reply]

@misSbLurRy
wahaha~
tett! aku ta ckp pon giant ehh. haha. :P

normal la tuhh. slalu je kene maki. sob sob

-[miracle]- said... [Reply]

@iedchan
ow yeahh ! hemo hemo jugak :D