WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Wednesday, January 5, 2011

nervous time OSCE .

bangun pagi, kepala still sakit. then, call mama. mintak restu nak exam & ngadu pasal pening pale.. pehtu, g kolej. aku dapat nombo 85 . student nombo 61 - 100++ kene quarantine kat Library. student 1 - 60 akn buat OSCE dulu. ade 300++ student yg amek OSCE. mmg sumpah ramai ! kami tggu sambil sembang2 kat study corner. woahh. time uh, mmg da ta larat gile. pening sgt ! dgn kebisingan yg melanda. aku rasa nak stepler mulut dorg satu persatu biar senyap. erghh!

da smpi turn kami, kami kene duduk kat Skill Lab. tggu lagi. pehtu, baru la masuk bilik OSCE. station 1st, aku dpt amek temperature. evryting was okayy. semua org nervous. aku tataw nape, aku tade perasaan. tak nervous lgsg. cuma, gementar sket time prepare equipment. then, ok dah. maybe sbb rase ening uh menguasai segalanya. yg aku benci, ta cukup masa ! aku bru nak kuarkan thermometer dri mulut patient, tetibe da habis 5 minit ! fakofff ! fail station 1. damn!

station 2, aku dpt rest. rest means juz duduk kat ats kerusi & relax. so, tade buat pape lahh. 3rd station, kene buat Blood pressure. cepat gila aku siap. even aku buat tunggang tebalik an. muka examiner tuh plak buat aku rase nak terkam die hidup2. annoying ! lepas siap, aku say thanx & terus keluar. aku sorg je yg keluar dri screen bed tuh. yg lain sume nga buat lg. haha. hebat plak ann siap awal. erghh! aku da takut. rase nk masuk balik, tp tataw nk buat ape. so, chill je lah. sampai masa habis.

lpas sume settle, kami kuar. dibawa ke Audi B. aku & alina jln cpat2 coz ta sabar nak jumpe abg2 kami. bukak je pintu Audi B, aku lambai tangan kat mereka & the guys jerit2. macam artis femes plak an nak jerit2 bile nmpk aku. aku rase nak hempuk sorg2 gune kerusi. pastu, merepek ape ntah. gelak2 mcm org gile. las 30minit, kepala start sakit. & aku senyaaap je. gahh! diorg ck aku risau pasal OSCE, padahal sikit pon aku da ta igt pasal OSCE. huhh!

sampai skang, kepala still dizzy. papa baru je call. & papa paksa g sepital. aku ta kesah g sepital. aku ta kesah kene jumpe doktor even ta hemsem. aku ta kesah kene suntik bertubi-tubi. yg aku kesah adalah ubat yg aku kene makan nanti ! erghh! sumpah aku benci ubat !!! mao bersiap ke sepital. bye .

eika. yon. ayu.

A F I Q A H Z A I R I Z A L

8 pencinta coklat:

+h!d[@]yah+ said... [Reply]

ko nye exam cm uh kew..cm best jew..haha

-[miracle]- said... [Reply]

@ h!d[@]yah
haha. exam practical mcmtuh laa. kalo exam teory, mcm spm jugak lah. hee ~ :D

KUREKURE COMEL said... [Reply]

takut ubat...hehehe......malam ni ubat dtg dlm mimpi...ubaaaattt...ubaatttt...kehkehkkeh...jahatkan...

wahida said... [Reply]

wah...mcm best la course ko ni dik...agak2 ko boleh ayat doktor tak? kahkah...

-[miracle]- said... [Reply]

@KUREKURE COMEL
huhu~
tamahuu lahh. ta suka ubat. =="

-[miracle]- said... [Reply]

@wahida
hahaa. best la jugakk. :P
ayat doktor?
hahaa. tanak ahh doktor. :P

Kasim Ahmad said... [Reply]

ubat manis pe.. kn kn :P

-[miracle]- said... [Reply]

@Kasim Ahmad
ta manis lgsg ! pahitt !!