WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Sunday, January 16, 2011

couple untuk ape ?

mari berfikir sejenak .. untuk ape kalian ada pasangan ? wo wo , jgn salah faham. aku bukan nak ckp korg takleh couple or whatsoever. aku rase nak mempersoalkan benda neh bila tgk one of my collegemate yg couple sebulan je. then, terus dapat boyfren baru. what the heck? =="

ingat lagi entry aku pasal housemates tgk boyfren kawan2 kolej? kalau ta ingat, ada disini. mereka pergi kat profile sang perempuan neh. & tengok boyfriend die dah lain ! padahal, baru bulan lepas gamba love love die dengan sang lelaki 1. tiba-tibe , skarang dengan sang lelaki 2. we were shocked ! senangnye die couple. ohh, da la die tuh musuh belacan aku. benci ! *aku harap die ta baca. kalo baca, mari lawan makan BF. lala~

time couple dengan sang lelaki 1, bukan main lagikk jiwangss. "i love you so much bie". "i love you forever syg". "no one can replace you honey". sampai nak muntah hijau aku baca ! relationship status kat FB pon 'engaged to sang lelaki 1". cehh ! jumpe pon ta penah. da tunang? hebat kau ! :)

but now, first thing kami tgk kat profile FB die adalah gamba. walaweyh! gamba ngan lelaki lain. tp, kami expect itu bapak die sbb muka mcm da berumur. tengok kat relationship status "engaged to sang lelaki 2". perghh ! da tukar pulakk? cepatnye kau putus tunang. housemates gelak2 tgk gamba boyfren baru sang perempuan tu. hampeh gilaa. mcm boyfren masing2 hensem macam taylor lautner aku plak. haha. padan muka korg. :P

& kat gambar sang perempuan neh dgn sang lelaki 2 tu pon, die cakap bnd yg sama. all those ayat jiwang di mana die cinta laki tu sampai tamahu cari lain dahh. housemates plak kate, "memang la die nak ngan mamat neh even muka ta siap. sbb keje hebat. banyak duit neh wehh". haha. well, aku tanak ckp pasal itu. whatever it is, seronok ke couple macamtu?

seriously, aku pon bukan baik sgt. aku pon penah couple. aku pon penah jadi heartbreaker, tapi itu zaman jahiliah dulu. now, da better insyaAllah. konklusinye, mungkin sang perempuan masih berada dalam keadaan jahiliah. for those yg seronok being a heartbreaker, tahniah ! tak lama lagi anda akan mati sakit jantung.

oh yea, & aku menyampah dgn status FB "i love you syg ! only you !" & semua lahh status yg buat aku meluat. fine lah kalo sekali sekala. kalo dah tiap hari dok letak status gedik macamtu, aku pon menyampah ! igt kau sorg je ke ade boyfren/girlfren. org lain pon becinta jugak, tapi takde pon sebok letak status gitu. kalo org aku ta kenal, mmg aku remove jekk. kekadang, kwn kolej yg letak status gitu. xkn aku nak remove pulakk? kan ade phone?setiap hari call & msj kan? enuff lah kat situ. tapay kecoh dude ! wa ta heran pon lu cinta die ke tak. kang lu kecoh lu cinta die, then minggu depan lu clash, lu ta malu ke? cehh ! =="

kalo yg terasa tuh, mintak mahap la yeahh. saya cume menyampaikan pendapat. anggap je lah aku jelez sbb tade boyfren okayy? kalo ta puas hati, mari gadohhhh. kita lumba sape makan icecream paling laju ! :>


i heart this pic . cantik ! :D
itu angah saya :)


A F I Q A H Z A I R I Z A L

18 pencinta coklat:

ayienchan said... [Reply]

saya pun tada bf (:
tapi steady je. :DD

Shidi Shah said... [Reply]

awak ade BF..hehehe

gabanMorka said... [Reply]

aku berpasangan sebagai investment tok mase depan aku yakni bernikah...misi: mengembangkan zuriat.haha

-[miracle]- said... [Reply]

@ayienchan
ow yeahh ! same lah. sep sep ! :D

-[miracle]- said... [Reply]

@Shidi Shah
haha. mane ade lah.
saya single mingle trouble. haha :D
itu gamba dgn angah saya lah :D

-[miracle]- said... [Reply]

@gabanMorka
haha . thats cool lahh ! :D
kekal kan okayy :)

ash_asrah said... [Reply]

hihhihi lawak r baca entry u..but i totally like ur entry...n mostly yg citer tu betoi...kan kan kan...

psst: FYI ni first tyme tinggalkan jejak langkah disini =)

-[miracle]- said... [Reply]

@ash_asrah
haha. thanx. mmg betol lah pon. wakaka~

oh thanx again ! :D

farah_farhan said... [Reply]

nk jaga kesihatan, nk kurus, ada detox fot patch... nk cantek, ada baju2 from korean....nk jadi agen topup?? ada ereload!!! macam2 ade.. murah2 saja
http://farahon9shop.blogspot.com...
singgah dulu br thu :D

-[miracle]- said... [Reply]

@farah_farhan
=="

::nuRuLaDHar:: said... [Reply]

eheee no komen.. =.=' haha

-[miracle]- said... [Reply]

@::nuRuLaDHar::
no komen is a komen. :)

akema yazid said... [Reply]

aku pun pelik bin ajaib gak bila sesetengah org senang2 je nak dapat bf/gf baru..
huuu..itu nafsu namanya..
btw, angah ko tu da ada gf blom??
bahaha..;p

ika, sory da lama x singgah sini..
lappy aku kasi adik aku guna..
weh, aku add ko dkt fb..
wink..wink..;p

-[miracle]- said... [Reply]

@akema yazid
hm, tao xpe. hampeh betol. =="
angah? belom. nape? haha :D

its okayy.
da approve :D

mimie said... [Reply]

huhu~ade gak member camni dlm fb. tp da nak kawen da, cume dia slu update fb ngan ayat2 cinte dia tu.lm2 sy hide je la. sb da tamo tgk status yg mcm tu.hehe ^___^

-[miracle]- said... [Reply]

@mimie
huhu. then lets change bf/gf to suami or isteri. mcm kat rumah kang taleh jumpa. haha.
ow yeah ! hide? whoa. how? :D

mimie said... [Reply]

tekan je X kat tepi post dia tuh. pastu hide all by...minah tu.hehe so len kali dia post pape xleh tgk dah la. tp leh setting blk kalo nak tgk post dia.hehee! ^___^

-[miracle]- said... [Reply]

@mimie
ohh ! haha. paham ! thanx ! :D