WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Monday, January 17, 2011

betul ke cemburu tanda sayang ?

pergh ! lately dok sebok bising pasal hal cintan cintun org lain. sebok je aku neh kan? haha. aku mmg penyebok. & aku nak tambah tahap kesibukan aku yg mmg dah sibuk neh. nota penting, aku bukan doktor cinta. aku cuma seorg student nurse yg tidak mengamalkan gaya hidup sehat sbb slalu makan jajan. haha. lets go to the point.

pernah tertanya tak .. betul ke jelous tuh tanda sayang? betul ke bile boy/girlfren kite kongkong tandanya die care kat kite? hehe. lets check either korg punye relationship adalah healthy relationship or UNhealthy relationship. sekali lagi diingatkan, maap ya bapak bapak ibuk ibuk, saya bukan pakar cinta. saya cume nak share from a pamphlet that i read this morning. :)

Statement 1 :
Kalau pasangan korg sangat busy body pasal korg.. in example, ape korg nak buat, ape korg makan, korg kat mane, korg dgn sape & marah bila korg spend time dgn other people, maybe die akan cakap dia jelous tgk ade lelaki/perempuan lain dekat ngan korg. & die kate die care kat korg. die nak jaga korg & korg pon da terlebih excited la kann sbb ade boyfren yg caring smpi korg ta kesah diorg kongkong korg camtu. tapi hakikatnye, jelousy is one of the common sign of unhealthy relationship. for me, its fine lah kalo jelous tgk gamba korg dgn other guys/girls. or maybe korg keluar berdua-duaan dgn other guy/girl, tapi, kalo da smpi tahap mengongkong, dont u think its kinda annoying? ta rimas meh? =="

Statement 2 :
pernah terjadi tak dalam hubungan korg where both of u tak sependapat & korg kene marah ngan pasangan korg sbb ta setuju dgn ape yg die ckp? its fine lah kalo gado sbb ta sefahaman sbb kita bukan selalu sefahaman aite? but kalo pasangan korg gets physically violent or emotionally abusive every time you disagree with him/her, you should reassess the relationship. Its a crime to assault someone !! i believe mesti ade yg penah kene pukul ngan boyfren kan? ceh, tapaya nak tipu la. kawan aku pon ade macamtu. tp sbb syg punye pasal, sanggup tahan je. wake up girls ! jgn jadi bodoh sbb pertahankan guys macamtu boleh? that is physically abusive ! tett! i didnt say all the guys or maybe girls, but sape makan icecream, die rase enaknye. :) 

Statement 3 : 
pasangan korg penah malukan korg depan public or kawan2? okay, that is called emotional abuse ! tade sape yg berhak malukan korg depan org ramai including boy/girlfren yg korg syg sgt tuhh.  You deserve to be treated with respect and not be insulted and hurt emotionally ! seronok ke dimalukan depan org ramai? oh hell yeah, maybe korg akan merajuk atau teresakesak menangis bile die buat macamtu. then, die minta mahap. lepas tu, die buat lagi? suka eh dimalukan? yes i know, u love ur partner very the much sampai tade sape yg bole gantikan die kononnye, tapi think ! ape guna akal kalo takleh berfikir? stop being stupid person ! if u can change ur partner to be a better person, u better be. or else, dump him/her. jahat kan aku? yes i am. :>


okayy. berhenti beremosi rakanrakan. mungkin ramai ta sependapat dengan aku. actually, banyak lagi statement. cume aku malas nak huraikan. kang ade yg letak aku jadi musuh utama plak. haha. well, tak semua pasangan macamni kan? i guess most of the couple have a healthy relationship. kalo unhealthy relationship, maybe u shuld go talk to someone that u trust. not someone that cannot be trusted !

sila terasa dengan entry aku kali ni kalo anda rase anda berada di pihak unhealthy relationship. saya akan terima kutukan anda dengan hati yg ikhlas. marii ! :>



A F I Q A H Z A I R I Z A L

4 pencinta coklat:

E-one said... [Reply]

kalu org yg sy ske jeles kan bgos,baru sy tau perasaan dia terhadap sy..hehe,so jeles ni penting lah gak kan?hekhek

-[miracle]- said... [Reply]

@E-one
haha. oh macam tuh eh? ok cool :D

KUREKURE COMEL said... [Reply]

ish2...byk kwn mkn kwn la....huhuhu

-[miracle]- said... [Reply]

@KUREKURE COMEL
kwn makan kwn? err, apekah?