WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Monday, November 1, 2010

first day posting .

posting. aha. nampak cam gempakk gila ann? padahal, aku posting kat SEGi je ponn. alaa, merawat patung2 yg ade kat situ. sape lg nak rawat patung tuhh kan? sgt dihargai patung2 uh bila dibelai. ta kurg gak pelajar sengalisme yg merosakkn patung2 tersebut. kasihan patung2 uh dicabuli. :P

baiklah. harini, pagi2 mmg sume pakat bgn awal. first time pakai baju nurse laa katekan. weekend da excited daa gosok baju, kapor kasot. aku yg rajen neh, buat sume uh da nk midnight. hebat bijak bestari kan? org p tido, aku baru terhegeh2 nak prepare sume bende uhh. 1 am ++ gak laa aku baru tido. ituini. eiyshh. :P pkol 4 pg, awake. alaaahaii~ ade org uhh ngade2 plak pepagi buta neh kan. layaaaan je laa. smpi laa diorg sume habes mandi. aku je yg ta siap hape lg. jadi, aku pergilah mandi + siap2 dgn keberatan hati & kaki yg teramat sgt. hee~

selesai mandi, kami semua bersiap2. thanx God la aku ta biase bermake-up. so, mmg cpat jepp la aku siap. pakai bedak & lip ice sket, then settle. masing2 teruja ngan wajah & penampilan baru. sape ta terujaa babe. jadi nurse seyhh! haha. pepagi uhh, ktorg gedik2 laa snap pic. hari paling awal dalam sejarah la ann ktorg bersiap awal gila ! biasenye, kalo belum cecah tujuh pagi, mmg haram jadah r nak siap. terbaikk ahh harini :DD

lpas uh, kami trun bawah. tggu van. arini, bus rosak. so, kami naek bus sampai kolej. biasenye, smpi kolej dlm 7.30. tp, arini 7.10 da sampai. superb awall. smgt patriotik nurse sungguh! jadi, kami melepak la di cafe. disebabkan beg aku kat hostel td jatoh dri meja ke bawah, aku takot PAVE aku menangis air mata darah keretakan, aku pon segera laa keluarkan PAVE. seb baik laa die sehat sejahteraa. so, alang2 da on lappy, aku smbg bace blog zackzukhairi. jatoh cinta plak aku bace blog diee. kelakar sungguhmungguh. :DD

dlm 8am, ktorg gerak naek tgkt 4. ramainye umat nurse kat tgkt 4 uhh takya cite laa. da name pon, tgkt 4 uh faculty nursing. hadoyy. sesak kepala otak tgk nurse bersepah sane sinii. ape pon, sabo je laa. igt bebudak lain ta rimas ke tgk aku pon pake baju nurse. da la aku terlebih hensem arineh coz pake baju nurse. ahaxx. tggu punye tggu, tibalah waktu yg ditunggu. kami gerak ke simulated ward. chooopp!! lecturer slalu suro ktorg punctual. tp, ape pasat lecturer slalu lambat? ciss. ta puas hati disini. ehem ehemm.

ok, lpas disuro masuk ke simulated ward, kami pon menahan azab kerana punyelah ramai umat nurse kat dlm ward uhh. nasib baik pagi lg. so, xde la bau-bauan yg menggugat iman. sume cool je. punye laa panas ward uhh. ditambah ngan kesesakan umat nursee. hailahh, SEGi SEGi. xde ke tmpt yg lg strategik. haiyshhh! kami pon mendgr laa mak anep berbudi bicara kat depan tuhh haa. buttock da saket dok atas lantaii. ade plak senior ta guna yg kuang haja b'ckp ngan mak anep uh. siaaan kat mak anep uhh. mentang2 kau senior, kau igt kau hebat? cehh! kan da ta dapat restu dri ms.bibah uhh. padan laa muka kau! :>

da siap merepek2, kami pon p la breakfast. die kasi rehat doploh mnt jee. chett. so, ktorg lepak kat study corner je smntara tggu 11.20. da 11.20, kmi naek ats. bahagikan kumpulan & start practical. arini blaja positioning yea kawan2. position lateral, prone, semi-prone, recumbent, supine. ahaha. fowlers ta dpt diajar kerana katil terhebat rosak. ceh!! pkol 1pm, kami gerak lunchh pulak. mkn kat bintang. adehh! bermasalah betol bintang harini. malas ahh cite. buat sakit small intestine aku je. :P

da settle mkn, beli buku ntok buat journal. adehh! ini satu lg mslh. tiap hari, ktorg kene buat journal. mcm diary laa. ape jadi hari uhh. ape yg belajar. ape yg best & ta bestt. hadeyhh! kat blog aku tulis, kat journal pon aku tulis. kalo bole, aku nak suro lecturer uh bace je blog aku. lg lengkapp. haha. tp, disebabkan xleh, so tulis je la journal seperti yg diminta. nak lelebih, aku neh junior lg. kene sopan. *but it doesnt mean kalo da senior bole kuang hajaaa. :P

lpas mkn, kami lepak kat study corner. nmpk sorg international student. awwwhh! hot gilaa seyhh! tggi plakk. die pakai sunglassess, ahaxx. hot gilaa. tetibe aku pgl name die MAX. mane ntah aku cilok name uhh. sesukaa hati aku je pgl die. time kat lobi, kami berpisahh. ahh. i'll miss u max. :DD kat study corner, lpas da duduk & bersedia nak buat journal, shahir dtg kat kami. tye cmne nak buat journal. lpas tergkn kat die, die sengih2. aku da pelik. pahal la ngan laki aku nehh. da la time jumpe aku dok jerit "sayannnggg". iyshh. buat malu aku kat public je. kan da kantoyy aku ni bini die. ahha. :PP lepas die sengih2, tetibe die cubet pipi aku. arghhh!! shahir! aku ta suke org cubet pipi akuu!! jahattt!! iyshh. saket hati jepp. tggu kau. dushhh!!! herhh~
hilang keayuan pipi aku. da la sakit. habis kempis pipi aku sblh. ngahhhh~~ die terus lari smbil gelak2. haihh! kalo aku dpt kau, aku bg kau kat ikan keli sblh umah aku uhh. *iyshh. kang jadi isteri derhaka plakk. haha :DD

lepas buat ituini, aku pon settlekan journal. then, siapkan la benda2 yg tergendala uh haaa. settle sume, tros aku cari plug ntok cucuk PAVE. die ta mkn lg. jadi, kene laa bg die mkn. byk mkn btol die neh. gemoknye tak ponn. ta mcm tuannye. ahaha. :))
ptg neh, tpat pkol 5pm, masuk ke simulated ward balek. nak sign ntok 'sign out'. haha. then, kene hantar journal. everyday hantar journal. habehh dakwat pen haku. haha. :D
aku nak mskkn gamba sbnrnye. tp, pahal ntah intenet kat SEGi neh. sat g laa. kalo da smpi hostel, aku upload. okiee? aku tawu korg excited nak tgk kecomelan aku pakai baju nurse. berseri2 mcm spongebob dpt tgkp jellyfish. :DD
da la. mengantokk. lg stgh jam nk balik.. bye bye sume . :D *gambar laen taon eh? :P



gadis yg first time pake baju nurse,
eika.

A F I Q A H Z A I R I Z A L

4 pencinta coklat:

neesaABDkarim said... [Reply]

errr,
maaf !
Malas mao baca.
Panjang sangatttttttt.
Hehe ;)

-[miracle]- said... [Reply]

kalo nak tawu, yg sbnr-nye penting, cipott je pon. tp, aku kan suke havoc. ahax~
soo, selitkan unsur lawak, horror, romentik & ape2 yg patot..tu yg jadi cam karangan 360 patah perkataan tuhh :D

+h!d[@]yah+ said... [Reply]

mk cik..bile posting ke arau plk??
haha

-[miracle]- said... [Reply]

arau? haha. laen time arhh. :P