WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Sunday, October 31, 2010

puas hati ?

td, nina bace blog zackzukhairi wich is aku pon tataw siapa. maybe one of the famous blogger kott. coz komen die mencecah 400++. aha. its okayy. maybe blog die menarik. blog aku mmg ta menarek lgsg lahh kan. btw, tetibe nina suro aku bace komen. komen dri slh sorg pembaca blog uh kottt. ayat die mmg superb. aku search td. & aku jumpa. anonymous , so die tanak diri die dikenali. kenapa? :) hehh. berani kerana benar la awak ! :)

"aku bukan nak cakap suka ke tak ke dgn tulisan kau ni.Kau anggap kau dah wise gila ke dlm hidup ni?Aku tgk umur kau baru 24 thn.Belajar pon tak habes lg.Belajar pon guna duit kerajaan,duit aku,duit2 orang2 yang baca blog 'pandai' kau ni.Wake up bro,wake up org melayu semua!ini semua takde kena mngena dgn langkah perjalanan bangsa kita,semua ini mengarut je.Kau bg nasihat yang mengarut je.Sedang kau menulis ini,bangsa lain dah melangkah mungkin 10 langkah kehadapan.Kita masih nak membicarakan topik2 remeh mcm yg ada kat blog kau ini.

Bila bangsa kita nak jadi intelektual?Bila kita semua nak sebaris dgn org2 tempat kau belajar tu?Kau ingat kau dpt belajar kt luar negara,itu dah membuktikan kau wise dan pandai dlm semua aspek kehidupan?

Bnyak lagi benda yang kau kena belajar dan tempuhi dan lihat dlm hiudp kau.Kalau kau setakat nak jadi glamer,nak tarik publisiti untuk membaca blog 'pandai' kau ini,baik kau jd artis,masuk raja lawak.Jangan habeskan duit rakyat,duit aku,duit mak bapak kau.

Aku bukan marah atau apa.Jauh sekali nak merasa dengki dgn apa yang kau buat.Aku rasa cukuplah kita semua disogokkan dgn benda2 remeh.Baik kau buka buku dan belajar.Baik kau galakkan 'pembaca2 atau peminat2' kau membaca bhn2 intelek.

Aku tgk gambar2 kau dlm FB atau di blog 'pandai'kau ini dah macam artis.Ikhlaskah kau menulis?Aku soal kau.Aku soal kau.

Aku ingatkan sekali lagi,umur kau baru 24 thn,masih panjang perjalanan hidup kau. Dan aku nasihatkan,kalau kau menulis untuk mencari gadis idaman kau,baik lupakan niat kau.

Come on bro,dieropah ini,dan diluar negara kita,semua berlumba2 untuk mencari ilmu,mencari kekuatan bangsa.Bangsa kita?masih lali dgn hiburan,dgn blog2 pasal lelaki dan perempuan bercinta?pasal benda2 yang remeh-temeh.Sudah2lah..biarkan orang yang tidak intelek buat semua itu.kau yang intelek teruskan usaha kau membantu bangsa.Kalau kau nak teruskan menulis,tulis tulisan yang intelek dan berpengetahuan.cthnya teknikal dan kesusateraan.ataupun sejarah..

Sekali lagi aku ingatkan,aku bukan menulis komen ni sbgai orang yg pasif dan agresif.Aku menulis kerana aku rasa kita semua patut tahu benda yang kita selalu lalaikan.Aku nasihat diri aku juga.

until then,majukan diri dahulu,sebelum majukan orang lain.

Salam,

HN
Roma,Italy "

terbaik wokk. siyes ckp. aku ta terasa lgsg ngan ape yg dis HN ckp.. it doesn't mean, bile buat blog, kita lalai ngan ape yg jadi kat dunia sbnr. ini alam maya je kann? mane die tawu empunya blog uh tade mase depan? ade je org menjana duet dgn hasil dri pndptn di alam maya. as i said, kita neh bkn sesiapa ntok judge org lain. aku pon tak salahkan HN neh. everyone has their own right to speak. diorg berhak bersuara. tp, better la fikir sesuatu uh dri sudut positif.

aku buat blog neh pon, bkn sbb nak publisiti ato ape. NO ! aku nak sampaikan my feelings. tipu la kalo kate xde org yg benci ngan tulisan + karangan aku kat blog neh. but, ape bleyy buat. ini blog aku. atas name aku. so, kalo ade sesape yg ta suke, GO AWAY la. aku xde pon nk paksa org ntok bace blog aku. if tamao bace, okayy. kalo xde org lgsg yg dtg blog aku neh, aku ta kesah lgsg. sekurang2nya, aku ade tmpat nak luahkan perasaan. kat sape lg aku dpt luahkan? aku bkn jenis yg pandai tang perasaan neh. siyesly. aku mmg blurr kalo ajak ckp depan2 pasal hati & perasaan. so, usually aku akan sampaikan melalui notes atau tulisan. itu cara aku. evryone ade cara masing2. so, kalo rase ta suka ngan cara aku, stay away from my life. i mean it.

kita tak boleh nak puaskan hati semua pihak. manusia neh, byk ragamm. kalo dpt puaskan hati semua orang kat muka bumi neh, mmg superb ahh! faham kan? xde sape nak jadi artis. xde sape nak publisiti. inilah salah satu cara luahan perasaaan. kalo tak suka, nape pegi blog org tuh? haha. ape pon, thanx fer d supportive comment yeah ! :) maaf kalo sy kuang haja. ooops ! :D


gadis yg memberi pendapat,
eika.

A F I Q A H Z A I R I Z A L

2 pencinta coklat:

neesaABDkarim said... [Reply]

saya sangat bersetuju dengan anda.
blog nih tempat kita cerita apa yang kita rasa sebab manusia tak selamanya mahu mendengar, kan ?

-[miracle]- said... [Reply]

betol chacha.
terima kasih kerana memahami saya.
syg anda sesungguhnya lah :D