WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Monday, January 10, 2011

minah salleh atau minah jiwang ?

the only pic kami satu rumah . lol  :)


winkwink ! aku nak mengumpat neh. nak tao tak? kalo mao, baca. kalao tamao pon kene baca gax. ahaha.  bukan mengumpat sgt lah kot sbnrnye. saje nak gedikk kejap. wee. okayy, FYI.. aku prefer dgr english songs. but it doesnt mean malay songs ta best lah kan. just, halwa telinga aku lebih berminat dgn english songs. dlm rumah kami pon.. cume alina & aku jepp yg layan english songs. the rest, lagu jiwang dolu-dolu lengkap dgn dangdut ! walaweyh ! :D

sejak kebelakangan neh, aku start la dgr lagu melayu. haha. bukan ta penah dgr lagu melayu. juz, jarang jepp. dulu selalu gak g karoke ngan kwn2 aku nyanyi lagu melayu dolu2. yg aku tawu, menjerit2. mmg lepas lahh tension. hikss. semenjak dua menjak tiga menjak & bermenjak menjak aku dgr malay songs ni, bebudak rumah sume kate aku dah jadi minah jiwang. kenapa? sbb aku dgr lagu melayu ! kah3~

aku rase nak gelak guling2 bile diorg ckp aku minah jiwang. sbb mmg jarang sgt la lagu melayu berkumandang kat corong speaker laptop aku neh kann. then, bile aku nak join diorg nyanyi lagu melayu, diorg gelakkan aku & ckp "kau tau ke lagu ni eika? kau kan minah saleh. mane tao lagu2 melayu cenggini.". ciss ! jgn pandang aku sebelah mata ! sekali aku nyanyi, diorg sume tutup telinga. kah3. sbb lirik berterabur. da la tataw lagu tuh cmne, lirik pon ntah ke mana, rosak lagu org tuh. kih2~  mintak mahap la geng. aku cume nak show off kat korg yg aku pon layan malay songs la beb ! slumber badaaak je ckp aku ta layan malay song. dush dush ! 

oh yea. td call papa & sembang2. papa tye "ape perkembangan terbaru eika?". aku cakap, "yg paling latest, Ana Raffali menang AJL smlm papa!". then papa ckp, "ohh, papa tawu ! ANAK RABBANI yg nasyid tuh menang AJL smlm kan?". haha. 178 saat aku gelak tanpa henti mengilai-ngilai kat depan Audi A kat kolej. haha. papa, u really brighten up my life. i love you . muah muah :D


my dinner for tonite :)


A F I Q A H Z A I R I Z A L

4 pencinta coklat:

hans said... [Reply]

lagu melayu best

P/S : Antara Pukul, Jam, Minit Dan Waktu

-[miracle]- said... [Reply]

@hans
ahaa. yeahh, best :)

aqish basir said... [Reply]

papa awk call nak tau awak rindu dia ke tak..awak cakap pasal ajl?

haha lawak lah awk ni..hehe

-[miracle]- said... [Reply]

@aqish basir
haha. kire oke lahh tu. papa taw sy rindu sy setiap hari :DD
haha