WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Monday, September 13, 2010

Raya 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Mohon maaf zahir batin :)


RAYA PERTAMA :)


bangun awal pagi. pkol 5 am , mama da kejot. kueh blom isi dlm balang, rumah bersepah bagai tongkang pecah, kain berserak tengah rumah. adoyaii! ni raya ke tak? gahh~ then, aku pon mulakan dgn mengisi kuih mueh . itu je kerja feveret aku. ahax :D kemas & kemas & kemas, akhirnya pkol 9 pg, settle sumenye. pa, ma & amil g sembahyang raya. aku, cici & dayot tak pegi pon. kemas ghumahh. time mereka pulang dri sembahyang raya, kami baru nak mandi. almaklumlah, baru siap berkemas. n then, bermaaf-maafan. memula, amil mnx maap. time aku mnx maap, mama da start menangis. aduyy! aku mmg la ta tahan tgk mama nangis. sah la aku byk sgt dosa ngan mama. itu pasat laa mama nanges. well, kat umah je, aku dpt duet raya RM100. RM50 dri papa, RM50 dri cici. walaweyyhh! excited :DD da settle sume, kami pon bergambar 1 family.



pas uh, g umah atox sblh. beraya kat umah atox, dpt RM30. yayy! n then, g umah abg papa kat meru. raya raya raya, tros g puchong. umah tek eli, awo, pa win & kak lina. da tuhh, mlm uh, diorg reramai dtg umah aku. normal la uhh. raya first, second & third, mmg ramai org raya kat umah kami, mlm2. coz siang kami jln beraya :D hee~ sgt penat. mlm uh, laaagi la penat. duit raya yg dikumpul pd raya pertama is = RM 160 kott. :P
usually, kalo kat rumah aku, sedara mara yg dtg mst akn memasak. mmg tiap tahun diorg akn masak kat dapur terhebat aku. bkn sbb xde lauk. tp, sbb xde lauk feveret. diorg sanggup msk dapur & msk. & mmg sgt pelik la kalo diorg ta masak. mslhnye skang neh, kat umah aku je yg diorg buat cm uhh. kat umah org laen, diorg xde plak nak msk ke, ape kee. diorg kate, diorg selesa & suka msk kat umah aku jee. haha. itu satu penghargaan la kan. diorg sanggup mencemar duli masuk dapur dgn baju raya baru & memasak. sape yg raya ngan aku, bole tgk kemeriahan & kekecohan rumah aku time first & second raya :DD


RAYA KEDUA :)

bangun pagi, kemas rumah. sediakan mknn kerana jiran sblh mahu bertandang ke rumahh.lpas diorg mkn2, kami bersiap2 nak keluar. ta sempat nak berphoto shoot kerana sudah lmbt. papa da msk dlm kereta. jadi, kami gadis ber4 je yg snap2 :D hari kedua, kami gerak ke kampung medan. then, ptg uh gerak ke jalan kebun. time kat kg.medan, hujan turun selebat-lebatnyaa. so, kami terus gerak ke jalan kebun.



kami byk bergambar start kat rumah kak dewi. gamba melompat la, ape laa. mcm2 ragam & gaya. kalo nak ltak kat blog ni, mmg tak larat laa. byk gile. aku da letak kat facebook. so, tgk kat sane je k. :)



lpas uh, kami gerak ke rumah om pet. pakcik aku yg sorg uh baru buat taman kat umah die. so, kami pon byk la snap pic kat taman die uhh. sgt menarex tertarex lahh :DD



RAYA KETIGA :)

ohh, pagi2 lg suda ade yg berkunjung ke teratak Zaires. kami pon menyajikan tetamu dgn hidangan yg sepatutnya. seterusnya, kami keluar rumah.. berangkat ke kg.medan, selesaikan rumah yg belum selesai.. seterusnyaa, bergerak ke lembah subang.. g umah anggun. then, kwn lama aku time kecik2 dulu, alan namenyee.. soh dtg umah. aku pon g umah die. ahaa. mak bapak die igt aku lg. katenye, muka da berubah. almaklumlahh, da lame tak jmpe die. si alan uh kate aku da gemokk. ciss! bedebahh betoll. ari ketiga, kami raya kejap je. coz ptg uh, ade org nk dtg umah lg. ramai gilaaa. penat woo~
seb bek laa raya setaon skali. kalo berkali2, aku ttup je pintu ghumah aku. haha :DDD



apepon, salam lebaran dari Afiqah Zairizal sekeluarga. Mohon ampunkan salah dan silap . harap semuanya berjaya dgn cemerlang dlm kehidupan masing2. jemput2 la dtg umahh. sian korg cuti kejap jee. :P

gadis yg excited raya,
eika.

A F I Q A H Z A I R I Z A L

5 pencinta coklat:

neesaABDkarim said... [Reply]

rndula kt mama.
Lama xjmpe dy.
Msti mama da x egt aku.
Sob sob sob T_T

miss u gal ! ;')

-[miracle]- said... [Reply]

haha. da tawu rindu, dtg la umah yunxx oyy.
insyaAllah, mama igt kalo tgk mukaa. hiks~

miss u too hunn :)

neesaABDkarim said... [Reply]

saya busy la sekarang.
sangat2 xsempat nk dtg melawat mama.
i'Allah abes matrik nanti laaaa.
i'm not promising but i'm trying :)

AFIQAH ZAIRIZAL said... [Reply]

okayy babe ! :)
goodluck yunxx.

AFIQAH ZAIRIZAL said... [Reply]

okayy babe ! :)
goodluck yunxx.