WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Friday, May 28, 2010

shopping stories

ok ok. aku nak memorise & abadikan kenangan aku shopping. dan juga nak calculate sume perbelanjaan aku untuk ke kolej neh..

Shopping 1
first shopping, pegi Klang Parade. aku g ngan mama jerp. kat sane, aku beli kemeja RM 34.50. Seluar jeans RM 51.90. Sluar slack RM 19. & kasut RM 45. so, total perbelanjaan aku sahaja *tak termasuk lain2* adalah RM 150.40.

Shopping 2
yang ni, aku g Tesco. bersama cici & mama. actually nak beli kemeja putih lagi satu. tp, xde plak.mama & cici yg g shopping. so, aku juz beli stocking RM 1.90.

Shopping 3
aku beli alat alat tulis di Jaya Jusco Bukit Tinggi. pen, pencil, pembaris, pemadam, note pad, sumenye RM 33.30

Shopping 4
aha. ini adalah di Kampung Medan. time aku g wedding sedaramara papa. aku beli brg dalaman berharga RM 16.90. then, beli tudung. total RM 45 tp, aku cume bawak 2 tudung. so, consider as RM 10. satu selendang RM 5 je. murah gila. dats y borong. :P & then, beli kasut. kasut, dayot blanje. harga RM 16.90. so, total RM 43.80.

Shopping 5
aku ke Plaza Alam Sentral dgn papa & mama. memula cari baju & kemeja di PEACE collection. baju kemeja RM 23. Seluar salck RM 34. then, ktorg turun ke theSTORE. cari cadar. pa & ma pilihkan cadar ntok aku. pink, cantik! cadar pink RM 59.90. then, aku beli test pad RM 5.50. & payung RM 15.90. papa pulak suruh beli hanger RM 9.80. so, total shoppin di PAS is RM 148.10.

Shopping 6
last shopping malam tadi kat WATSON Kapar. lepas makan KFC. beli lip ice, berus gigi & shampoo. deodorant mahal lah. so, ta beli. sume nye RM 26.60. & then aku beli anak tudung RM 3.jadinye RM 29.60.

lainlain
aku g buat medical check up. X-ray + urine test + pregnancy test + blood test, RM 133 termasuk RM 1 untuk masuk klinik kerajaan. ciss. kalo aku tawu bole buat urine test kat klinik, aku buat kat situ je. takyah nek menghabehkan duit kat FOMEMA. hmm, its oke lahh.
photostat plak, ade la dlm RM 20 jugak duit aku habis. hhmm. mahal woh fotostat ic kat PKNS.. hadeyhh. oh ya, surat sumpah uh, RM 45. uhmm. soo, abes RM 198 la.


rasenye, itu je lah kott. ta sure samada ade yg tertinggal atau tak. lupalupa.
thanx to papa : Haji Zairizal, mama : Hajjah Resfianti, cici : Suci Ameliya Reza, abg : Ade Kurniawan, dayot : Nurul Hidayah & amil : Muhammad Jamil fer helping me along penyiapan barang2 untuk ke kolej. thanx a lot. appreciate sgt2. i'll try & study with my very bet. will make all of ya proud of me ok. :)


so, total shopping barang2 ke SEGi University College adalah RM 605.10

banyak wooh. thanx kepada papa yg banyak menumbangkan wang. love u papa. thanx pada mama yg sudi teman aku ehopping. love u mama. thanx to all my siblings. appreciate ! :D


gadis yg sdg bersyukur,
eika.

A F I Q A H Z A I R I Z A L

2 pencinta coklat:

neesaABDkarim said... [Reply]

woooooo !
kauu bab shopping memang num 1 la !
tapi overall,
ak rse harga mcm relevan.
kecuali shopping 3 !
alat tulis sahaja bernilai RM33.30?
gilaa itu !
ngee~

-[miracle]- said... [Reply]

hu? num 1 kaa? baru belajar meh.
hehe~
hu? kenapaaa?
mahal ehh? :P