WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Wednesday, May 5, 2010

result from cici

Dukacita dimaklumkan bahawa kakak saya, Suci Ameliya Reza Zairizal yg dipanggil dgn panggilan manje Cici tidak mengizinkan saya mengambil jurusan Kesihatan Persekitaran di Kolej Islam Sains & Teknologi [KIST] atas sebab-sebab tertentu.

Perbualan rancak kami yg berlangsung rancak semalam adalah seperti di bawah [lebih kurg jerp. kalo aku igt sepatah, sepatah ape yg die ckp, aku mmg hebat tahap cipan sampai cipan pun kagum melihat kehebatan aku *nape aku ske kaitkn cipan eh?*] hee~ :D

cici : cmne roadshow KIST uh?

eika : *sy merepek tntg kesesatan yg sy alami ketika di masjid & cara2 sy smpi di bilik kuliah 6"

cici : *gelak* pastuhh?

eika : eika tye kat org tuhh pasal nursin. & then, ade sorg prof KIST kat situhh. die cakaaaap.... kementrian pendidikan dah bg kuota kat setiap kolej ntok amek 100/200/300 org pelajar sahaja dlm kos nursing. pihak KIST suda cukup kuota tersebut. lgpon, dlm mase 3 tahun nak grade, m'sia da lahirkn raaaaaamai nurse samada dri IPTA atoIPTS. so, time eika grade, kang xde pluang kerjaya lagik dahh. urmmmm. *dgn nada sedih penuh semangat*

cici : ek elaa, apsal ko tak ckp kat org uh, encik nih vuduh ke vahalull? bape banyak hospital kat m'sia neh? dlm sesebuah hospital, bape ribu nurse die perlukan? kalo tak hospital, klinik! kalo da penuh sgt nurse kat m'sia neh, ade lg kat luar negara. encik igt kat m'sia je ke perlukn nurse? kat luar negara uh perlukan ramay lgi nurse taoo!! yg kau pon p dgr je ckp die nape? ta reti nak melawan dah? *dgn nada sakit hati*

eika : err, eika mane tawu! haa. lgpon, die kan proffff. eika dgr je lerr ckp die. eika blom ckop pndai melawan mcm akk ag. baru di peringkat pembelajaran. later2, eika pndai la melawan. hee~ *ade ke patut akak aku ajar aku melawan :P *

cici : proff ape die tuhh? meh ckp kat aku skett. proff kos ape?

eika : proff KIST tuhh laaa. mestila kos KESIHATAN PERSEKITARAN. heehe~

cici : laa, mmg la. die suro ko amek kos tuh, sbb die nk cukupkn tempat kat kos2 yg kekurgn student. hape la ko neh. bla bla bla bla ~

perbualan seterusnya dirahsiakan. *kang elok2 ade org nak blaja kat KIST, tros ta jadi. ayat cici da la kuang haja melainkan yg kuang haja belaka. ngahh~ :P

sooo, macammane neh? daya & tiqa kate KP BEST! haduyyyyayy! kompius. kompiuss.
skang, aku hanye bole amek NURSING saja! shortlisted kolej ialah MSU, MASTERSKILL, SEGI & KPJ. pilih pilih.. 2 hengget. 2 hengget. haha *stupido!


gadis yg sdg keliru,
eika.

A F I Q A H Z A I R I Z A L

12 pencinta coklat:

+h!d[@]yah+ said... [Reply]

try segi..
ko de pat surat nye x hr tu??

-[miracle]- said... [Reply]

daya : aku dpt surat segi. 9 mei 2010 ade roadshow kat de palma hotel, s.a :)

hanie said... [Reply]

SABO je lahh ea. hahaa. de palma shah alam? wow. tmpat usahawan dulu. ahahha. btw, goodluck! ;)

Dyazz said... [Reply]

wateva it is..i'm going to against u too if u r gonna b in college which use malay as main language..better b in english..easier for u when u r doing dgree..moreover, u had been used english throughout ur high school ain't it??

neesaABDkarim said... [Reply]

pergh !
best tahap dewa la ayt cici.
suka suka suka !
:DD

mm,
i think kpj is the best choice.
or masterskill perhaps.

-[miracle]- said... [Reply]

hanie : yeap2. tp, sayyaa suda lupa jalan ke sanaa :PP

-[miracle]- said... [Reply]

dyazz : KIST didnt used malay as d main lang lahh. it used english *based on what the proff told me laa :)

ya laaaa

-[miracle]- said... [Reply]

neesa : haha. 4 those yg bermulut jahat, *mcm cici, u & i*, ayat cici mmg sgt bagus lah. haha :DD

kpj? yea. cici said that kpj's fee is the cheapest one. & also good in nursing..
thanx newayy :)

Dyazz said... [Reply]

kist??nme course pun gne BM..msti most of it BM..anyway, u wont b allowed to further other than nursing ain't it??just accept d fact~

nuratiqah said... [Reply]

susah kan?? huhu.. aku penah alami bende yang same..
my tips, try wat solat istikharah.. agar dpat wat keputusan dengan lebih tenang.. :)

-[miracle]- said... [Reply]

dyazz : ya la.only NURSING. fullstop.

-[miracle]- said... [Reply]

nuratiqah : baiklah. insyaAllah. syukran atas tips anda. :)