WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Wednesday, May 12, 2010

NEW attitude

tadi, smasa kluar berjalan2, mama membebel pasal aku nk further study neh. as usual, mama soh blaja betol2, jgn main2.. lupekan pasal benda lain. juz give full attention on studies coz aku akn buat benda yg aku TAK SUKA & TAK BOLEH buat. bak kate mama lah kan.. :P antaranya :





PENJIJIK

haha. mama ckp, aku nih penjijik orgnyerh. ya lahh. aku mmg TAK SUKA & TAK BOLEH tengok MUNTAH. yuckss! disgusting. even aku dgr org "uwweeekk" pon, aku akn mual tetibe. & buat muka jijik. yeww~ sgt ta sukaa. kalo org saje buat mcm tuh time aku mkn, aku akn automatically STOP makan. haha. patient nnt msti lah akn muntah2 kan. so, cmne neh? hadoyy!! kalo pasal darah, aku tade hal tgk darah. haha. jijik dgn muntah & shit. hurm. chaiyux eika! you can do it ! :))




GANAS & KUAT MELAWAN & TAK SABAR

well. ini pon termasuk dlm kata2 mama td. hurm. ganas? ye laa. mama kate aku nih ganas. ta lemah lembut.jadi nurse kene la lemah lembut. mane bole buat mcm mane aku skang neh. kang jahanam laa pesakit tuhh. mau masok jail aku kalo masih tidak mengubah perwatakan ku menjadi seorg yg lebih bersopan & bersantun. ahahaha. kuat melawan? ohh, itu antara sikap utama aku kot. haha. mama ckp, kalo aku still kuat melawan, pesakit takut nk dkat ngan aku. ya laa, nnt pesakit ckp lain, aku lg melawan ckp lain. kalo pesakit takpe kot. kalo melawan ckp doktor, ape nak jadikk? haduyayy! aku nih pon, bkn seorg yg sabar. kalo ade benda yg aku tak puas hati, mula lah aku nak melenting. habis patah riuk pesakit2 aku kang. hurffff!! chaiyuxx eika! :D



TAK CARING

haha. aku mmg tak reti la nak jaga org neh. coz aku sndri pon tak terjaga. makan minum aku sumenye aku ta jage. looks like aku kene blaja jaga diri aku.. & aku akan try jaga org pulak. mama kate, aku neh ta caring. coz time mama sakit pon, aku ta pedulikan. kalo mama pon aku da tak care..cmne aku nk care kat org lain?? kang, semua pesakit aku jaga antara satu sama lain. aku plak goyang kaki. melepak kat cafe hospital. haha. haduyayy!! risau gila lahh.



MENGGATAL :P

ok. yg ni ta bley blahh. ade ke patot mama ckp aku tak bole gatalgatal. haha. ya laa, ma&pa da tawu sgt ngan anak die yg menghargai ketampanan lelaki. kalo aku nmpk guy hensem je, aku akn jerit & btaw kat ma&pa. time zafuan si pemainbola tuh pon, aku siap ngaku die boyfren aku. smpi sedara mara aku percaya yg aku ade boyfren bernama zafuan. haha. tp, aku ta minat die dah sejak die curang kat aku. ahax~ & aku asek kate ta saba nak kerja ngan doktor hensem jee. & mama bengang jerp ngan aku. nak blaja ke nak menggatal neh? ceh! ari tuh nmpk polis hensem pon aku nak, nmpk pekerja bank hensem pon aku suke. ni blom kes masok kolej lagik. bape juta insan bergelar lelaki yg hensem bakal aku jumpa. ohh, ini dugaan paling berat! kah3~ *gatal gila aku nehh! iysh3!! * haha :DD




MAKANAN SIHAT

ok. for the FIRST time, mama membebel pasal makan makanan sihat. mama start suruh aku minum susu laa. & then jgn lupakan breakfast laa. aku sgtsgtsgt terkezut wohh! haha. mama mane penah ckp cmtuhh. bak kate mama, aku neh nak jage org.. so kene la jaga diri tuh betol2. kang, susa na blaja. kene kurgkn mkn mknn manis & tak sihat. alaa, dah itu yg sedap. hm, yg sedap la byk penyakit. aku da lah tak suka minum susu, tak suka sayur. aduhh.. cmne lah nehh. hurff. seram plak bile igt.. :(





hurmm. lpas mama ckp tadi, aku rase mcm beraaaat sgt. cmne ni yeah? mcm susah jee. tp, ini PATH yg aku amek. aku mmg kene buat. takkaan la aku nak sia-sia kan 60 ribu tuhh. membazir. aku nk buat pa& ma proud of me. so, nak tak nak, aku mmg kene kikis semua sikap negatif & serapkan nilai positif ntok jadi seorg nurse yg berjayaa. aku taw aku bole buat. aku akn berubah, melakukan anjakan paradigma sampai family aku & kawan2 akn terkejut dgn perubahan sikap aku. matang? oh, aku takut perkataan tuhh. aku masih dlm peringkat gadis remaja yg gila2. mcmne nehh. hurmm. di mana ada kemahuan, di situ ade jalan. I CAN DO IT! GAMBATE! CHAIYUX!


gadis yg sdg risau,
eika.

A F I Q A H Z A I R I Z A L

1 pencinta coklat:

+h!d[@]yah+ said... [Reply]
This comment has been removed by the author.