WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Wednesday, May 12, 2010

berjalan bersama papa & mama

haaa, nmpaknye, reader blog aku yg sgt suke meng'leave'kan comment sudah tiada disini. *pegi matrix lahh!! :P * . atiqa, hanisah & muaz, good luck anda di sana. dayah & pojan, kalian masih di sini. sila komen post entry aku! haha *paksa*. 4 silent reader, komen je lerhh. ta paya segan2. :D cehh, poyo plakk. aku post entry ntok puaskan hati aku jee. ni kan 1 of diary aku *ade baaanyak lagi buku diari kat umah. haha *

well...harini, bangun agak awal. lpas solat subuh, tido jap. then mama kejot jam 7++. mama suro kemas umah & siap2 coz pkol 10 nak g PJ ntok close acc CIMB bank. so, aku pon bersiap2. kol 10, gerak ke PJ bersama papa & mama. vroom vrooommm~ *bunyi kereta alaf 21*



smpi di CIMB bank PJ, buku acc aku xle di close di sana. kene close di Shah Alam. so, ktorg g la patah balik ke Shah Alam. tgk dkat PAS, ghupenye bangunan CIMB dah ditukar ke Bangunan UMNO. so, kami gerak la ke sana. smpi sane, baru la dp tukar. && aku bukak acc skali. ohh, lupe plak nak btaw nape aku dok sebok citer pasal CIMB. :P aku punye PTPTN memerlukan acc CIMB. dats y lol :D guy kat customer service tuhh gila MESRA! suke aku dgr. haha :DD bagus CIMB bank! :> mama masuk RM500 dlm acc CIMB baru aku. oyeahh! i likeee :DD *xdpt jumpe 'mak' kat CIMB kapar :( *

lpas settle bank, ma & pa kate g pesuruh jaya sumpah. aku da pelik jerp. so, g la PKNS.. masing2 da lapa.. aku pon da nak pengsan dari pg ta mkn. da la dok ke sana sini. so, g la mkn KFC. aku kurang suka laaa ayam blackpepper KFC yg baru. buat aku berasapp jerp. hahaha :DD

lpas settle mkn, g pejabat pesuruhjaya sumpah. ghupenye, papa mintak surat ntok slip gaji coz papa xde slip gaji dgn surat akuan sijil lahir. parents aku xde sijil lahir. aku da mcm terharu gila!! coz aku pon ta tepike lagik pasal bnda2 uh. tp, parents aku da tawu & dah buat dah pon. THANX PA & MA ! :)

papa banyak bercakap ouh harini. kelakar jak.. one of 'em ialah :

eika : maa, cube tgk org tuh bwk moto. *gelak* [org uh tak letak kaki kat pemijak kaki. die letak kat atas sket]
mama : ye lahh. lagi kelakar kalo org bawak moto besar. tgn kat ats. mcm bergayut *gelak*
papa : haa, macam siamang la tuh. beruk. bergayut. *gelak jugak*

mama : ha'ah. da la perut buncit.

papa : itu beruk mengandung lah tuhh.


& kami tergelak terbahak bahak. hampeh je kutuk org. :PP

pasal sijil2, aku tinggal mnx pengesahan. dari skolah ke ketua kampung ehh? tataw laa. hm.. then, na shopping beli barang. aku ckp mao guna duit aku beli brg ntok msk kolej tp mama ta bg. mama kate, mnx papa duit. duit dlm bank tuhh, jgn kluarkan. nnt kalo da jaoh dri papa & mama, susah plak kalo xde duit. aku pon setuju jerp. oyeahh! :DD

thanx fer today papa & mama. i love you both ! :)



gadis yg gumbiraa,
eika.

A F I Q A H Z A I R I Z A L

4 pencinta coklat:

+h!d[@]yah+ said... [Reply]

haha..
papak blnje tu..
t hulur2 cket..

-[miracle]- said... [Reply]

dayah : haha. xde duit laa. kau kan ade bapak kau. mnx la die :P

neesaABDkarim said... [Reply]

doakn sy sygg !
Muazz agk sombong di sini.
Xbaik xbaik.
Adol still blom nmpk ak.
Sbb teramatla rmay.
Anyway,
selamat berjaya !

-[miracle]- said... [Reply]

neesa : sentiasa doakan semua rakan2 la sygs :)
haha. die sombong? die mmg mcm tuh kott. :P
oh, kau da nmpk adol ke?
orightoo~
good luck to u to :)