WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Friday, March 12, 2010

SPMsayang :)

alhamdulillah. tepat jam 11 pagi, aku melangkah menuju ke arah ayahanda, MR.IDRIS. die suro tandatangan & then amek sijil n apentah. pas uh die ckp, "afiqah ape pon, tahniah untuk result yg awak dpt ni". cikgu siti uh plak, dok sebok ambek gamba aku. pergh! terFAMOUS la pulakk. :P aku dgn tgn yg menggeletar, amek result. aku intai result, nmpk A+ di sane. ohh, da mula excited. then, tgk keseluruhan result, tros terkeluar "perghh! banyaknye smiley ". haha. aku tgk reult sekali lagi. aku masuk dlm file. aku duduk senyap2. org tanye, aku senyum. org tanye aku buat tataw. haha. gila betoll.

mama ckp, kalo dpt result bagus, 5A++, telefon mama cpt. biar senang sket hati mama. masalahnye, aku dpt kurang dri 3A. so, xya call la kan? masing2 tanye. aku tataw na ckp ape. jelous jugak la tgk kwn2 yg SUPERB dorg pye result. tp, itu based on their effort. aku mmg 100% caye kat usha dorg. gila2 punye usaha. aku ni byk main. so, mmg consider la aku dpt result hampeh mcm itu. malu sbnrnye na bgtaw. henpon asek berbunyik dri smlm. mls na pick up call. malas nak reply msj. kalo aku dpt stret A, aku da btaw satu dunia laa. haha. mslhnye, result gilaTAKgempak cmni, watpe na btaw en? apepon, kat sini bia aku btaw. hurff. *sumpahmalu*

theSPMresult

BM - A+
BI - B
AG - A
SEJ - B
MATH - A
ADD MATH - D
PHYSICS - C
CHEMIS - D
BIO - D

ape pon, aku bersyukur sgt2. family aku mcm xske dgn keputusan yg aku dpt. tp, ini yg aku dpt. diorg malu la kot kan? dpt anak&adik&kakak BODOH mcm aku. mintak maaf semua. aku pon malu ngan kawan2 aku. dlm group aku, aku paling teruk rasenye. hurf!

for me, result uh bukan penamat hidup aku. aku boleh go on my life lg. sbb, tanpa result spm, aku yakin aku bole hidup. bukan nk ckp besar, tp bila dgr hotfm pg td, aku rase ade org dpt result lg teruk dri aku kot. bole je dorg idop smpi skang. aku akn usaha. bukti kat parent & family aku, yg spm bukan penentu hidup aku. aku taw, diorg takot aku xle further stadi je. hurm. ape pon, smgt & dorongan dri ckg ngan kwn2 buat aku kuat.

frankly, xde sorg dlm family aku ucap 'tahniah' kat aku. gila hape? 3A pon dpt tahniah? tp, mak dayah ucap tahniah kat die. siyes aku jeles. terok sgt eh result aku. huu~ ape pon, aku mmg na ucap terima kasih kat semua org dlm dunia neh.

aku tatao mao amek course ape. na amek nursing, sure2 ta bole. na jadi setiausaha bos-bos besar bole? mane taw bole kawen ngan anak doto'. dato' pon bole gakk. :P *merepek+gatal*

btw, congrats to all spmcandidates 2009 fer ur results. whatever it is, take it as the begining of ur life. 4 those yg dpt result yg kurang memuaskan, tapaya nak FRUST lebih2. Allah bg mata kat depan ntok pandang kehadapan. takkan setiap hari nak toleh kebelakang? mmg la akn senantiasa JATUH. so, look forward. kalo xle keje kat malaysia, g cari keje kat PARIS >> nnt aku bg keje kat sane. jumpe di MENARA EIFFEL ! :D



with love,
eika

A F I Q A H Z A I R I Z A L

2 pencinta coklat:

+h!d[@]yah+ said... [Reply]

relaks la weyh..
xkn ngn ak pown nk jelez..
hehe
result ak pown bgos gleknn..
wkaka!!~

-[miracle]- said... [Reply]

aha. at least ur mom says congrats. lol.
bagus perh :)