WELCOME

http://www.cute-smiley.com

Friday, January 14, 2011

answer the phone call .


ohh, harini tiada cerita yg mencengkam jiwaa. takkan nak cerita pasal lama gilaa tunggu van time nak pegi kolej tadi. takkan nak cerita pasal makan icecream sementara tunggu van tadi. takkan la nak cite blaja pasal infection time kelas Nursing Science tadi. takkan lah nak cite pasal tggu sejam setengah time nak balik dari kolej sebab kene tinggal bus tadi. takkan lah nak cerita pasal makan icecream lagi time tggu van utk balik ke hostel. takkan lah kot.. kan? bosan itu semua. =='

so, aku teringat pasal this one story. cerita time skolah menengah. ade sehari tuhh, my group melepak time tade cikgu. or, mungkin ade cikgu & kitorg buat2 mcm takde cikgu. haihh. so, kami dok rancak bersembang. dari satu cerita ke cerita yg lain. tetibe, kami masuk cerita pasal mak kami pakai telefon bimbit. oww yeah ! :D

yg paling aku takleh lupa..dinie yg cerita. cerita die cenggini .. time dekat dalam kereta, on the way nak pegi mane ntahh..henpon mak die bunyi. pastu, mak die slumber jerpp. ta dgr kot. then dinie pon ckp la, 'mama ! phone bunyi lahh". then, mak die pon da gelabah cari phone die. lepas jumpe phone, mak die pegang phone tu & terus cakap "Hello!" dgn penuh semangat. dan terus-terusan menyebut 'heloo helloo assalamualaikumm!" sampai terjerit-jerit dalam kereta. tapi, tiada sambutan. pastu dinie ckp, "mak, tekan la butang hijau tu dulu. kan lagu masih berdering tu haaa. "

wakeskess. patut la tade org ckp Hello balik. mak die ta tekan butang answer & terus je ckp Hello. lagu pon masih berdering. heeee. oh yea, mak die tu adlh kami punye Penolong Kanan Hal Ehwal Murid time skolah rendah. maap cikgu ! anak cikgu yg kutuk cikgu. kami dgr jep. kah3~

cerita yg lain, mak die dah pandai dah tekan butang hijau. so, org call lagi. mak die da tekan butang hijau & ckp "Hello". pastu, die ta dgr ape org disana cakap. pastu mak die ckp kat dinie "adik, mama ta dgr pon suara org neh". alahaii ! ghupenye mak die pakai phone terbalik ! bahagian yg patut letak kat mulut, die letak kat telinga & vice versa. weeee~

jap, kenapa bile aku cerita kat sini tak kelaka lgsg? bila dgr dinie cerita, sumpah kelakar smpai kami gelak gulingguling ! aku rindu gilaa dgn memori sekolah menengah. i miss you all, girls. :(

BPB group. rindu mereka !
guess which one is me :D


dah la. aku mahu layan movie. assignment banyak pulakk. hiyshh. mahu layan movie sambil makan jajan . yummy ! c ya :))

A F I Q A H Z A I R I Z A L

8 pencinta coklat:

Ainnsya potpet said... [Reply]

yes!dinie mmg sengal.

-[miracle]- said... [Reply]

@Ainnsya potpet
yeah ! she is :P

cik Ladies said... [Reply]

wa .. knp cg kamoO tu tak tau guna enset ??

ksian dy lor .. ahaks :)

-[miracle]- said... [Reply]

@cik Ladies
haha. skang da hebat dahh :D

cik Ladies said... [Reply]

bgus la klu mcm tu ..
zaman skrg niey butuh kan enset ..
tak rti guna tak tau la ..
wakaka ... :)

::nuRuLaDHar:: said... [Reply]

haha nak gelak laju2 jek pasal fon tuh..adoi.. =)

-[miracle]- said... [Reply]

@cik Ladies
haha. tao xpe. tapi, kalo stakat pandai answer call & call org uh pandai, da kira bagus la tuhh :D

-[miracle]- said... [Reply]

@::nuRuLaDHar::
haha. gelak gelak ! jgn sampai tercekik :P